Souvenirs op vakantie. Is dit OK of niet? Gebruik de Ok App van de Douane

Op vakantie koop je natuurlijk leuke souvenirs ter herinnering aan je mooie beleving, maar in het buitenland zijn veel foute souvenirs te koop. Een aantal souvenirs zijn in Nederland zelfs illegaal en mag je Nederland niet invoeren. Het gaat hierbij o.a. om bedreigde diersoorten, nepwapens en namaakartikelen.

De Douane heeft een mobiele applicatie voor verschillende smartphones ontwikkeld: de “OK-app”. Hierdoor zijn reizigers in binnen- en buitenland altijd op de hoogte van wat ze wel en niet mogen meenemen. De Douane is de eerste rijksoverheidsorganisatie die een app beschikbaar stelt.

De OK-app beschikt over een aantal bijzondere functies, zoals de “Is dit OK?” functie. Dit is een informatief gedeelte waar de reiziger alle regelingen vindt die gelden voor onder andere namaakartikelen, bedreigde dier- en plantsoorten, nepwapens en contant geld.

Een andere functie is de “OK-scan”’. Hiermee kan de reiziger met zijn mobiele telefoon op kleine afstand een koffer of een reistas “scannen”, zoals de Douane dat ook doet.

Daarnaast bevat de OK-app ook handige informatie voor het omrekenen van valuta en schoenmaten.

Deze nieuwe manier van communiceren met reizigers maakt onderdeel uit van een brede publiekscampagne voor reizigers; “Is dit OK, ja of nee?”. In deze campagne wijst de Douane de reiziger via posters, advertenties, filmpjes en banners op de vijf belangrijkste regels, te weten: namaakgoederen, bedreigde dier- en plantensoorten, nepwapens, de € 430-regeling en de Verordening Liquide Middelen.

De OK-app is vanaf nu beschikbaar en voor iPhones downloadbaar in de Itunes appstore. Het gebruik ervan is helemaal gratis, ook in het buitenland.

Meer weten? http://www.douane.nl/reizigers/

Lees ook:kijken, kijken… niet kopen!
Lees ook:Douane vindt delen van aap in koffer
Lees ook:Vragen aan de douane stellen via Twitter
Lees ook:De meest waardevolle souvenirs zijn vaak niet te koop
Lees ook:Camping vinden met je mobiele telefoon

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Souvenirs op vakantie. Is dit OK of niet? Gebruik de Ok App van de Douane

 1. Chantal

  Hallo Ronald,
  Graag zou ik je redactieadres ontvangen.

  Met vriendelijke groeten,
  Chantal Marie Brink

    /  
 2. Valuta calculator

  Ik wist niet dat de OK-app ook handige informatie voor het omrekenen van valuta bezit? Dat is wel handig als ik snel valuta kan omrekenen!! Blijft deze app ook gratis?

    /  

Comments are closed.