Tips: De mooiste plekken op Curaçao (+winactie)

Vorig jaar was ik 8 dagen op Curaçao. Ik heb daar veel leuke dingen gezien en gedaan. En nu is het tijd om wat leuke tips met jullie te delen. Ik neem je mee naar een paar plekken die de massa (nog) niet ontdekt hebben. Want iedereen kent wel Mambo Beach, de drijvende markt, de Pontjesbrug en Willemstad zelf, maar het eiland heeft nog zoveel meer te bieden dan deze trekpleisters.

Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Samen met Aruba en Bonaire zijn dit de ABC-eilanden. En van die drie eilanden is Curaçao het grootst. Curaçao heeft 150.000 inwoners en hoort bij Nederland.

Huur een auto

Er zijn zoveel dingen te zien en te beleven op het eiland. Je kan de bus pakken, maar die rijden en stoppen niet altijd. Het beste is om gewoon een auto voor 1 of meerdere dagen te huren en dan gewoon kris kras over het eiland te rijden. Zo kom je op de leukste plekjes en kom je nog eens leuke locals tegen, die je weer bijzondere tips kunnen geven. Nog even een waarschuwing: De wegen bij Willemstad zijn prima, maar verderop zijn er nogal wat hobbels op de weg. Ook zijn er genoeg mensen die zomaar hun afval uit de auto kieperen en er lopen veel honden op en naast de weg. Oppassen geblazen dus.

Kleine en Grote Knip

Het eiland heeft, natuurlijk, veel stranden, 37 om precies te zijn. Voor vele stranden moet je betalen, maar gelukkig zijn er ook nog kleine strandjes die gewoon gratis en voor niks te bezoeken zijn. De Kleine Knip is zo’n strand. Het strand is echt een pareltje en ligt in een inham aan de doorgaande weg van Willemstad naar Westpunt. Vanaf de weg kan je het strand niet goed zien, je moet dus nog echt zoeken, een zijweggetje in, voordat je het strand een keer hebt gevonden. Als je naar dit strand gaat, ga dan in de ochtend, want dan heb je het strand bijna helemaal voor jezelf. Wat wel opvalt, is dat er op dit strand weinig faciliteiten aanwezig zijn. Gelukkig zijn er wel bomen, waar je na het zwemmen onder kan gaan liggen. Let wel op dat je niet te ver van de kust gaat zwemmen, de stroming is namelijk heel sterk en het lijkt eeuwen te duren voordat je weer op het strand bent. Het strand is dan wel rustig, maar het kan zomaar zijn dat je in zee op een schildpad botst.

Even verderop ligt Grote Knip, nog zo’n parel en een favoriet strand bij de lokale bevolking. Hier kan je wat meer faciliteiten vinden. Zo is er een strandtentje met eten en drinken, maar deze is niet altijd geopend.


Jaanchies, de pratende menukaart 

We zochten naar een leuk eettentje en de lokale bevolking raadde ons Jaanchies aan. Jaanchies heeft geen site, maar is een echt instituut op Curacao. Het restaurant ligt op de weg naar Westpunt, maar valt niet echt op. Je kan er ook zo voorbij rijden. Verwacht je een strak restaurant met menukaart en vlotte bediening, dan kan je beter naar een ander restaurant. Het restaurant is gezellig, de troepialen vliegen in het rond en overal hangen foto’s van de eigenaar met allerlei sterren. Het sfeertje is bijzonder en de eigenaar zelf komt bij je aan tafel zitten om een praatje met je te maken. Tussendoor komt het hele menu voorbij en dat zijn allemaal lokale gerechten. Je moet wel lang wachten op je eten, maar er valt zoveel te zien in dit restaurant, dat is helemaal niet erg, tenminste dat vonden wij. En bij het afscheid krijg je nog een mooi, klein en lief cadeautje van Jaanchies himself. Ben je op Curaçao, ga dan ook naar Jaanchies!

Christoffelberg beklimmen

Je zou denken dat het een dorre boel is op Curaçao, qua natuur. Voor een groot deel klopt dat, maar naast heel veel cactussen en dividivi bomen, kom je ook veel groen tegen op dit eiland. Vooral het Christoffelpark is een aanrader. Dit is het grootste nationale park van het eiland en ligt in het noordwesten van Curacao. Je kan het park natuurlijk bezoeken. Dat kan met de fiets, per auto of gewoon te voet. Er zijn 8 wandelroutes. Ben je nu heel sportief, dan kun je er ook voor kiezen om de Christoffelberg te beklimmen. Binnen 3 uur sta je op de top, het is zwaar, maar je hebt zo wel een schitterend uitzicht over het eiland. En heb je geen zin om te wandelen, dan kun je qua natuur ook naar Sint Willibrordus. Daar zijn de zoutpannen van Jan Kok, inclusief flamingo’s. Het kan ook zo zijn dat de flamingo’s geen zin hebben om zich te laten zien en zich gewoon schuil houden. Dat was namelijk bij ons het geval. Volgende keer beter.


Dagtocht naar 
Klein Curaçao

Op ongeveer 20 kilometer afstand van Curaçao ligt Klein Curaçao. Het eilandje is heel klein en fungeert voornamelijk als broedplaats voor vogels. Op het eilandje zelf is niet zo heel veel te beleven, maar op het water rondom het eiland is er des te meer te zien en te beleven. Het water is ideaal om te snorkelen of te duiken. Hier kom je veel schildpadden en gele, blauwe en rode vissen tegen. Er worden dagtochten naar het eiland georganiseerd, vaak ga je per boot naar het eiland. Je kan hier op het parelwitte strand liggen, maar je kan dus ook gaan duiken en genieten van de koraalriffen en de bewoners van de zee. Overigens is het een aanrader om heel, heel veel zonnebrandcrème mee te nemen, want het gaat hard op het water. Wij zijn helaas niet op excursie naar dit eiland geweest, maar gaan dit de volgende keer doen.


Overnachten in Avila Hotel

Natuurlijk moet je ook ergens overnachten. Bij deze kan ik je Avila Hotel, aan de Penstraat in Willemstad, van harte aanbevelen. Hier kom je namelijk geen drukke casino’s, animatieteams en schreeuwende dronken jongeren in de nacht tegen. Avila Hotel is nog een echt familiehotel, met 2 mooie stranden, een heerlijk zwembad, diverse suites, luxe kamers en een menukaart met lokale en internationale gerechten. Het is een groot complex, maar het is overzichtelijk en het lijkt net een klein gezellig dorpje. Ook is er een bar met leuke barmannen die de lekkerste sapjes en drankjes voor je schudden en maken. Meer informatie over Avila Hotel kun je hier vinden: avilahotel.com (En wie weet schrijf ik nog eens een leuke review over dit hotel) Overigens is dit ook het hotel waar onze koninklijke familie graag overnacht, als ze in de buurt zijn. Ik heb ze niet gezien, wel een paar BN’ers. Kan ook leuk zijn.

Prijsvraag

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekjes op Curaçao te vinden. Ik zoek daarom nog meer leuke verhalen over Curaçao. Heb jij iets grappigs meegemaakt op dit eiland? Laat het dan hieronder weten en wie weet win jij wel iets. Ik mag namelijk, in samenwerking met ANWB, 3 Extra reisgidsen van Curaçao, ter waarde van € 8,50 per gids, weggeven. Ben je nog nooit op Curaçao geweest, maar wil je graag wel een reisgids winnen, ter inspiratie of voor je verzameling, dan mag je natuurlijk ook meedoen.

Hoe kun je nu meedoen aan deze actie en in het bezit komen van deze leuke gidsen? Het is vrij eenvoudig. Heb jij iets grappigs meegemaakt tijdens je vakantie of heb je een enorme blunder begaan, waar je nu juist om moet lachen, schrijf het op, vul het onderstaande formulier in en wie weet win jij wel zo’n reisgids. Veel succes! Reageren kan nog tot en met maandag 9 maart. Edit: De prijsvraag is gesloten, je kan niet meer meedoen, winnaars krijgen zo spoedig mogelijk bericht.

 

 

 

Lees ook:Tips: De mooiste plekken op Curaçao
Lees ook:538 Zomerweek: Win een reis naar Curaçao
Lees ook:Minder Nederlanders naar Curaçao in oktober
Lees ook:Met KLM naar Curaçao
Lees ook:Deze week: Vakantie vieren op Gran Canaria

Geen reacties // Reageer