Tips: Leuke uitjes in maart

chocoa

Februari is weer voorbij, maart is begonnen. En ook in deze maand kun je genoeg leuke dingen doen, zien en beleven. Hieronder een paar tips met leuke activiteiten, exposities en festivals in ons koude kikkerlandje, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Chocoa Festival 

Chocoladeliefhebbers opgelet! Tussen 5 en 9 maart vindt Chocoa in De Beurs van Berlage in hartje Amsterdam plaats. Met dit festival wil de stichting graag goede cacao en betere chocola promoten. In de Beurs zijn er meer dan 50 stands te vinden. Je kan hier genieten van chocolade, chocolade ontdekken en vooral ook veel chocolade proeven. Maak een reis door de cacaoketen en leer hoe chocolade wordt gemaakt van boon tot reep. Er is een dagvullend programma van proeverijen en presentaties door chocolade experts. Op vrijdagavond zal er een speciale ’Chocolate for Lovers’ proeverij zijn. Naast het festival is er op 5 en 6 maart ook een trade fair en een congres op 6 maart.

Late Rembrandt

Het Rijksmuseum presenteert dit jaar voor het eerst en éénmalig een groots overzicht van het late werk van Rembrandt van Rijn. Meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte zijn te zien, afkomstig uit musea en privé-verzamelingen wereldwijd. Het Rijksmuseum presenteert met Late Rembrandt een grootse tentoonstelling die je maar eens in je leven kunt meemaken! Bij de tentoonstelling Late Rembrandt biedt het Rijksmuseum allerlei workshops, lezingen en cursussen voor jong & oud. In maart, april en mei zijn er extra avondopenstellingen. Het museum is dan ook in de avond geopend. Er is live muziek en je kan een lekker drankje drinken. De tentoonstelling is éénmalig te zien van 12 februari tot en met 17 mei.

vrouwVrouw! 2015 

Heb je de Huishoudbeurs gemist en heb je toch wel zin in een dagje shoppen, lekker eten en styling advies krijgen? Ga dan naar Vrouw! 2015, in het WTC in Leeuwarden. Al 7 jaar is Vrouw! een enorm succes. Vrouw! 2015 markeert voor veel vrouwen het begin van de Lente. Vrouw! is de ultieme dag uit in het vroege voorjaar samen met je vriendinnen, zus of moeder. Hier ontdekt je de trends van 2015, kun je kijken naar modeshows, eten proeven, advies krijgen over van alles en nog wat en genieten van optredens van diverse bekende sterren. Vrouw! 2015 vindt plaats van 13 t/m 15 maart 2015.

Nationale Restaurantweek

Ga jij graag uit eten, maar laat je de dure restaurants vaak links liggen? Grijp dan nu je kans. Van 5 tot en met 15 maart is namelijk de Nationale Restaurantweek. De Restaurantweek is een jaarlijks evenement, 1000 restaurants doen mee. Zij serveren een heerlijke 3-gangen menu voor je, voor maar € 27,50! En heb je geen zin om te dineren, dan kun je ook lekker lunchen. Je krijgt dan 3 gangen en daar betaal je € 22,50 voor. Een tafel reserveren kan alleen via deze website: restaurantweek.nl. Bon appetit!

TiLT 

TiLT neemt van 12 tot en met 15 maart Tilburg over. Tilburg staat dan in het teken van literatuur en TiLT is het grootste en meest veelzijdige literaire festival van Zuid-Nederland. Het festival staat ook in 2015 garant voor spraakmakende cross-overs, verrassend talent en tal van grote namen. Naast literatuur, is er ook veel theater en muziek in de stad te vinden. Het festival staat in het teken van waanzin. TiLT vindt plaats op verschillende locatie in de stad, zoals Tilburg University, Filmhuis Cinecitta, uitgaansgebied de Korte Heuvel, Theaters Tilburg, de Kennismakerij en museum De Pont.

Dit zijn zomaar 5 leuke tips. Maar er is meer te zien en te beleven in de maand maart. Zo kun je onder andere boten kijken op de Hiswa in Amsterdam, juwelen spotten tijdens Tefaf in Maastricht of oude en nieuwe strips bekijken tijdens de Stripdagen in Gorinchem.

Lees ook:Recordaantal bezoekers voor Amsterdam Light Festival
Lees ook:Bijzonder overnachten: Chocoladehotel in Bournemouth
Lees ook:Tips: Leuke uitjes in februari
Lees ook:Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona
Lees ook:Nog tot 5 maart: Festival van de Citroen

Geen reacties // Reageer