Londen: Leuke tips en bezienswaardigheden (+winactie)

londen01

Tijd voor een nieuw onderdeel op deze blog. Maandelijks kies ik een wereldstad uit, die ik zelf heb bezocht of die ik zelf heel interessant vind om eens te bezoeken, en schrijf over deze stad. Ik neem je mee naar leuke, bijzondere bezienswaardigheden, geef tips over waar je lekker kan eten en beschrijf plekken wat je als toerist niet zo snel zal bezoeken, maar wel de moeite waard is om te bekijken. De stad van vandaag is Londen.

Londen baby. Londen, de stad van de typische taxi’s, de tubes en de rode hop-on hop-off bussen. Ook de stad van Westminster Abbey, Big Ben, West End en Buckingham Palace. Maar er is meer te zien en te beleven in de grootste stad van Groot-Brittannië.

Alexandra Palace

alexandraLonden heeft Westminster Abbey, Buckingham Palace, The Tower of Londen. Iets minder bekend, maar zeker het bezoeken waard, is Alexandra Palace, ook wel bekend als The People Palace. Dit paleis werd in 2012 omgetoverd tot Holland Heineken House. De dartliefhebbers onder ons weten dat dit de locatie is van het PDC World Darts Championship. Maar goed, terug naar het paleis. Het paleis is gevestigd in het noorden van Londen, op 7 kilometer afstand van het centrum en staat op een heuvel. Je kan er dus niet met de metro komen, wel met de bus. Of je moet gaan wandelen, maar dat is best wel een aanslag op je kuiten. Bij het paleis aangekomen, heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Eten en drinken kan in de pub van het paleis. Maar er is meer te doen bij het paleis, zo kun je wandelen in het Alexandra Park, een balletje slaan op de Pitch en Putt golfbaan, waterfietsen op het meertje of herten aaien in het hertenverblijf.

coventCovent Garden 

Soho, Notting Hill, Chelsea, Waterloo. Zoveel wijken in Londen, zoveel te doen. De leukste wijk vond ik toch wel Covent Garden. Covent Garden is een wijk in het centrum van Londen, vlakbij West End. Dit is één van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad. In deze wijk kom je veel straatartiesten tegen die de leukste kunsten vertonen. Je kan hier nog gewoon lekker op de stoep zitten en de hele dag mensen kijken. In deze wijk, vlakbij het Royal Opera House, staat de Covent Garden Market, een overdekte markthal. Vroeger was dit een fruitmarkt, nu is het een markt voor de toeristen, waar je kunt shoppen en lekker kan eten en drinken. En mocht er iets mis zijn met je telefoon, The Apple Store is vlakbij. Oh ja, pas een beetje op voor zakkenrollers, die zijn er namelijk ook.

Pop-up uilencafé

Van 19 tot en met 25 maart is er een pop-up café geopend in de wijk Soho. En niet zomaar een café. In dit café kun je knuffelen met uilen. Bezoekers krijgen voor 20 pond (bijna 30 euro) een twee uur durende ‘unieke uilenverwennerij’. Zo kunnen ze de dieren onder meer aanraken en met hen op de foto gaan. De opbrengst gaat naar Barn Owl Centre, een vereniging die zich inzet voor het welzijn van uilen in het Verenigd Koninkrijk. Petitie Het café wordt alleen geopend in de avonduren, vanwege de nachtelijke leefwijze van de vogels. Meer dan 25.000 mensen hebben zich al aangemeld om het café te kunnen bezoeken. Slechts een deel van het grote aantal mensen dat zich heeft aangemeld krijgt half maart de exacte locatie van het café te horen.

mmM&M World

Gek van chocolade en M&M’s? Ga dan naar M&M World, op Leicester Square, vlakbij de theaters van WestEnd. Hier is echt alles chocolade en met zijn 4 verdiepingen is dit gelijk de grootste snoepwinkel ter wereld. Je kijkt je ogen uit, vooral de Wall of Chocolate is een feest. Dit is een muur M&M’s op kleur geselecteerd. En dan niet alleen blauw of rood, maar gelijk alle kleuren van de regenboog. Je kan Red en Yellow ontmoeten, maar je kan ook kleding kopen en andere grappige producten. M&M World is niet alleen gevestigd in Londen, er zijn ook winkels in New York, Las Vegas en Orlando. Swiss Court, 1 Leicester Square

London Zoo

Ook leuk om te bezoeken is de London Zoo, in het noorden van Regent’s Park. London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. De tuin werd geopend in 1828 en in 1847 mocht het publiek de dierentuin ook bezoeken. In de dierentuin kom je zo’n 760 dieren tegen, van waggelende pinguïns tot nieuwsgierige stokstaartjes, je ziet ze hier allemaal. Regent’s Park

charlesCharles Dickens Museum

Charles Dickens, wie kent deze beroemde schrijver niet? Dickens heeft in Londen gewoond en zijn huis is nu een museum geworden. Neem een kijkje in dit museum en wandel door zijn leven, lees de manuscripten, bekijk zijn boeken en zie hoeveel schilderijen Dickens vroeger aan de muur had hangen. Je kan zelf een kijkje nemen, maar je kan ook een rondleiding krijgen. Er is een tentoonstelling, je kan wat drinken in het café en als je een boek van Dickens wil kopen, dan kan dat natuurlijk in de winkel. 48 Doughty Street

Eten en drinken

Er zijn café’s, restaurants, bistro’s en afhaaltentjes genoeg in Londen. Heb je niet zoveel te besteden en je bent in het centrum, ga dan niet daar eten, maar koop wat in de supermarkt. Als je lekker wilt eten voor weinig geld heb ik wel een leuk tip voor je. Bij Pizzeria On The Green kun je echt heerlijk eten. De pizzeria ligt niet in het centrum, maar in Clapham. Je neemt gewoon de metro naar Clapham South, stapt daar uit, loopt rechtdoor en je bent er al. Hoe ik daar terecht kwam? Ons hotel lag er bijna naast, dat was een hels hotel, maar dit restaurant maakte gelukkig veel goed. Je kan op het terras eten, met uitzicht op het park. De service is snel, het eten is lekker en de prijzen zijn laag. 4 Cavendish Parade, Clapham.

anwbontdekPrijsvraag
Heb jij nog meer leuke tips, laat ze dan hier achter. Leuk voor de mensen die Londen nog of weer gaan bezoeken. Wil jij nu (nog) meer over Londen te weten komen? Dat kan! In samenwerking met ANWB mag ik 3 Ontdek Londen reisgidsen weggeven. Wil jij nu een reisgids winnen? Doe dan mee met deze winactie. Het enige wat je hoeft te doen is antwoord geven op de vraag: Wat zou jij graag willen bezoeken in Londen? Doe mee en wie weet win jij wel een leuke gids, veel succes! Je kan nog tot en met maandag 23 maart meedoen aan de prijsvraag. Winnaars hebben inmiddels bericht gekregen

 

 

Lees ook:Reistips: De leukste bezienswaardigheden in Londen
Lees ook:Bestemming: San Francisco, je weet wel met die ‘gekke treintjes’
Lees ook:Een zomers tripje naar Londen
Lees ook:Het Strand Palace Hotel van Londen
Lees ook:Met DFDS Seaways naar York

Geen reacties // Reageer