Tour de France: Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukke wegen vandaag

Vanmiddag start de 1e echte etappe van de Tour de France. De renners starten weer in Utrecht en eindigen een paar uur later op Neeltje Jans in Zeeland. Rijkswaterstaat waarschuwt nu voor drukte op de weg doordat er een aantal wegen in Zuid-Holland en Zeeland zijn afgesloten.

Gisteren was de proloog in Utrecht en er kwamen maar liefst 350.000 bezoekers naar de Domstad. Deze bezoekers kwamen vooral met de trein naar de stad. De NS had voor deze gelegenheid meer en langere treinen ingezet en ook vandaag is dat het geval. Wil je vandaag nog met de auto naar Utrecht, dan zal dat lastig gaan. Veel wegen zijn nog tot vanavond 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Zondag rijdt het Tourpeloton over 166 kilometer van Utrecht via Rotterdam naar het eiland Neeltje Jans in Zeeland. De reclamekaravaan is al om kwart over 11 gestart en zorgt voor de opwarming langs de route. Rond kwart voor 2 gaan de renners zelf op de pedalen staan.

Rijkswaterstaat waarschuwt reizigers vandaag dan ook voor mogelijke drukte op Nederlandse wegen. Door de Tour de France, het begin van de schoolvakanties en verkeer richting de kust zijn veel mensen onderweg. Rijkswaterstaat adviseert de reizigers ook om vooral water mee te nemen.

Ook op de gemeentelijke en provinciale wegen zal het druk zijn. De route van de 2e etappe, waaronder een deel van de N57 in Zuid-Holland en Zeeland, is zondag tijdelijk dicht. Ook zijn de op- en afritten van snelwegen die het parcours kruisen enkele uren dicht. Ook bruggen en sluizen, zoals de Spijkenisserbrug en de Goereese sluis bij de Haringvliet zijn gestremd. Fietsers gaan voor, de wielrenners helemaal.

Bron: Rijkswaterstaat/Nu.nl 

Lees ook:Dit weekend naar Schiphol? Verkeershinder Schipholtunnel
Lees ook:Dit weekend: Drukte op de weg door evenementen
Lees ook:Vandaag: Drukte op de weg door start meivakantie
Lees ook:Naar Schiphol vandaag? Neem de trein!
Lees ook:Drukte op de Nederlandse wegen

Geen reacties // Reageer