Zomer op Schiphol: Wachtrij-entertainment, tips en drukste dag ooit

Voor het noorden van ons land is de zomervakantie begonnen. Ook Schiphol maakt zich op voor de drukste maanden van het jaar. Zo reizen er in juli en augustus maar liefst 10,6 miljoen mensen via Schiphol. Drukke tijden dus voor zowel Schiphol als de passagiers, maar daar heeft het vliegveld wat op gevonden.

Wachtrij-entertainment

In de periode tussen 6 juli en 2 augustus is er tussen 07:00 en 13:00 uur op de drukste dagen ‘wachtrij-entertainment’ voor reizigers in de vertrekhallen. Acteurs van Ik ga op reis voeren een interactieve act op, Dutch Tango danst op stelten en Perfect Match maakt polaroids van reizigers. Het Muzikaal Duo zorgt voor achtergrond muziek en dansgroep Phoenix danst. Bijzonder is de act van 2-4 minuten in Vertrekhal 2 van Luchtacrobatiek, boven de reizigers in de terminal voeren twee acrobaten een voorstelling op.

2 augustus

Topdrukte wordt verwacht op 2 augustus met op die dag circa 196.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Dat wordt ook de drukste dag ooit op de luchthaven. De drukste dag van 2014 was 1 augustus met 193.000 reizigers. Schiphol zet in de zomermaanden dan ook extra personeel in om reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Wachtrijen

Op Schiphol kunnen er ook lange wachtrijen ontstaan. Sinds een maand maakt de luchthaven gebruik van een centrale veiligheidscontrole. Niet alle verbouwingen zijn al klaar en er zitten soms nog wat kinderziekte in de controle, maar Jos Nijhuis, topman van Schiphol, hoopt de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Tips

Schiphol adviseert reizigers om goed voorbereid en op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft, naar Schiphol te komen. Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis via internet in te checken en bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren over de regels voor het meenemen van hand- en ruimbagage.  Daarnaast is het verstandig om alle reispapieren vooraf goed te controleren, zoals de geldigheid van het paspoort.

Lees ook:Reminder: Dit weekend topdrukte op Schiphol
Lees ook:Reminder: Morgen drukste dag ooit op Schiphol
Lees ook:Drukste zomer ooit voor Eindhoven Airport
Lees ook:Drukste dag Schiphol
Lees ook:Zomervakantie: Schiphol verwerkt recordaantal reizigers

Geen reacties // Reageer