Reistip voor 2016: Op vakantie naar Montenegro

2015 is voorbij, 2016 is begonnen. Tijd om vooruit te kijken naar de zomervakantie. Waar gaan we heen, waar schijnt de zon en waar kan je naartoe als je weinig geld tot je beschikking hebt? Dan heb ik een leuke tip voor je! Ga eens naar Montenegro!

Recent is Montenegro geïntroduceerd als ‘dé nieuwe zonvakantie bestemming voor 2016’. Reden voor waarschijntdezonwel.nl om te onderzoeken wat deze bestemming toevoegt aan het huidige zonvakantie aanbod van populaire vakantielanden aan de Adriatische kust. De uitkomsten verrassen positief.

De relatief onbekende vakantiebestemming Montenegro zal naar verwachting gaan concurreren met landen in de omgeving zoals Kroatië, Macedonië en Bulgarije. De redactie van Waarschijntdezonwel.nl onderzocht daarom hoe Montenegro zich verhoudt ten opzichte van deze zonvakantielanden, door de belangrijkste klimaatcondities voor vakanties te vergelijken en het prijspeil voor reizen tegen elkaar af te zetten.

Montenegro: verrassend zonzekere budgettip voor zomervakanties
De geografen van waarschijntdezonwel.nl toetsten de belangrijkste badplaats van Montenegro aan haar unieke Sunfactor klimaatmodel. “Het Montengrijnse Budva kan van mei tot en met september prima concurreren met zonvakantie oorden als Ohrid, Porec en Sunny Beach”, licht Michael Takes, sitemanager van waarschijntdezonwel.nl, toe. “Bovendien zijn reizen naar deze nieuwe zonnige bestemming gunstig geprijsd; een weekje zonvakantie is hier, inclusief vlucht en verblijf, met prijzen onder de 250 euro bijna de helft goedkoper dan een strandvakantie naar Zonnestrand in Bulgarije. Een geweldige budgettip voor de prijsbewuste zonzoeker dus”, aldus Takes.

Verrassend is dat Montenegro in sommige maanden een beter alternatief is voor zonvakanties dan bovengenoemde plaatsen. “De beste maand voor Montenegro valt middenin de zomervakantie. In juli scoort het met 27°C en 10 zonuren per dag een 9.1 op onze Sunfactor. Daarmee is het weertechnisch vergelijkbaar met Kroatië, maar wel een stuk voordeliger. Een populair Macedonië streeft het zelfs voorbij.”

Bijkomend voordeel is dat het kleine Balkan landje nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Montenegro verrast met mondaine havenplaatsen, uitgestrekte stranden en een groen binnenland.

Montenegro is een land op de Balkan. Het ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en grenst, vanaf de zee met de klok mee, aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. De Montenegrijnse hoofdstad is Podgorica. Montenegro heeft een bevolking van 650.036 (2014) inwoners op een oppervlakte van 14.026 km².

Ben je enthousiast geworden en wil je graag op vakantie naar Montenegro? Je kan nu heel voordelig een vakantie bij TUI of een rondreis bij Sawadee boeken. 3 op Reis heeft Montenegro ook ontdekt, Chris Zegers ging het land bezoeken. Het fragment kun je via deze link bekijken.

Lees ook:Balkan in trek bij jongeren
Lees ook:Rondreizen Slovenie & Kroatie Singlereizen avotnuurlijke reizen Singlereizen
Lees ook:Wintersport: Nieuwe wintersportbestemmingen verrassend sneeuwzeker
Lees ook:Toeristen op de vlucht voor bosbranden Zuid-Europa
Lees ook:Politieke spanningen: Reisadvies Macedonië, Kosovo en Servië aangepast

Geen reacties // Reageer