Dagje met de auto naar Aken? Koop een milieusticker

Winkel jij graag over de grens? Ga je binnenkort een weekendje naar Aken op vakantie? Dan is het volgende wel handig om te weten. Aken heeft namelijk, net als allerlei andere Duitse steden, een milieuzone ingevoerd.

De Duitse milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen binnenrijden wanneer jouw auto een milieusticker heeft. Ook Aken is nu toegevoegd aan de lange lijst met steden waarin een stickerplicht geldt.

Of Nederlanders de sticker na de Duitse winterbandenplicht als een te grote belasting gaan ervaren voor een bezoek aan de vlak over de grens gelegen winkelstad, moet de tijd uitwijzen. Feit is dat Keulen, ook een populaire dagbestemming, al sinds 2008 over een milieuzone beschikt.

De milieusticker kost € 13,95, is onbeperkt geldig in combinatie met je kenteken en kan je hier online bestellen.

Lees ook:Met de camper naar Duitsland? Let op geldigheid milieusticker
Lees ook:Merkel is er uit: Duitsland gaat tol heffen
Lees ook:Australië voert backpackertax in
Lees ook:90% van toeristen wil terug naar Brazilië
Lees ook:Pasen: Minder toeristen in Nederland

Geen reacties // Reageer