Onderzoek: Nederlanders raken bagage vaak kwijt

bagagelost

Ben jij wel eens je bagage verloren op vakantie? Troost je, het gebeurt namelijk vaker dan je denkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders hun bagage vaak kwijtraken.

Tassenspecialist Van Beek Lederwaren ondervroeg ruim 1.000 personen. Maar liefst 14% geeft aan in de afgelopen 5 jaar een of meerdere keren zijn bagage te zijn kwijtgeraakt. Op de vraag of de respondenten weleens hun bagage in een openbare ruimte hebben laten staan, antwoordde 19% van de ondervraagden ‘ja’.

Hoewel we regelmatig bagage kwijtraken wil 30% van de mensen die zijn ondervraagd meer bagage mee kunnen nemen op vakantie. Het maximum aan bagage dat mensen mee mogen nemen is voor velen een grote ergernis als ze op vakantie gaan. Uit het onderzoek blijkt dat 30% meer bagage mee wil nemen dan op dit moment is toegestaan. Een groot deel van de mensen is bereidt er extra voor te betalen. De helft van de respondenten wil tot € 25 betalen, 10% wil tot € 50 bijleggen en voor 5% van de mensen maakt het niet uit hoeveel ze extra moeten betalen. 36% van de onderzochte groep wil niet extra betalen.

19% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan hun bagage weleens vergeten te zijn in een openbare ruimte. Het vergeten van bagage in een openbare ruimte kan grote gevolgen hebben. Het wordt in sommige gevallen aangezien als verdacht pakketje waardoor alle betrokken diensten worden ingeschakeld. In januari van dit jaar leidde dat tot een boete voor een vrouw die haar bagage had laten staan op het centraal station van Amsterdam.

Maar wat moet je nu doen als na een lange vlucht je koffer niet van de bagageband komt? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet en dat kan je hier lezen.

Lees ook:Extra betalen om naast je kind te mogen zitten
Lees ook:Reizen maakt aantrekkelijk!
Lees ook:Betalen om te pissen bij RyanAir
Lees ook:Aziatische luchtvaartmaatschappijen populairder dan KLM
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?

Geen reacties // Reageer