Op vakantie in Vietnam? Vietnamees rijbewijs nodig voor huren motor

Ga je binnenkort op vakantie naar Vietnam en wil je dan graag een motor huren? Dan is het volgende misschien wel handig om te weten. Een internationaal rijbewijs is in Vietnam namelijk helemaal niet geldig.

Voor het zelf besturen van een motorvoertuig in Vietnam moet je over een Vietnamees rijbewijs beschikken. Dit rijbewijs moet je ook bezitten als je een brommer of kleine motor wilt huren. In de praktijk wordt een internationaal rijbewijs namelijk niet geaccepteerd als geldig rijbewijs. En heb je een visum voor Vietnam die korter is dan 3 maanden, dan is het helemaal niet mogelijk om een Vietnamees rijbewijs te verkrijgen. Daar gaan je plannen.

Besluit je om toch een motor of brommer te huren zonder dit rijbewijs, dan ben je strafbaar en dat is tegen het zere been van de politie. Bovendien ben je ook niet verzekerd en als je een ongeluk krijgt, ben je dus mooi het haasje. Het verkeer in Vietnam is namelijk chaotisch en gevaarlijk en er gebeuren dan ook veel ongelukken op de weg, al dan niet met dodelijke afloop. Voortaan dus maar een taxi aanhouden in Vietnam.

Lees ook:Lekker crossen in Australie
Lees ook:Goboony: Voordelig particuliere campers huren of verhuren
Lees ook:Opsporing verzocht! Kijk uit naar de motor van wereldreiziger!
Lees ook:Droombaan in de aanbieding: 2 maanden op de motor door Europa reizen
Lees ook:Fiets 500 kilometer door Vietnam

Geen reacties // Reageer