Reistips: De leukste bezienswaardigheden in Londen

Londen baby. Londen, de stad van de typische taxi’s, de tubes en de rode hop-on hop-off bussen. Ook de stad van Westminster Abbey, Big Ben, West End en Buckingham Palace. Maar er is meer te zien en te beleven in de grootste stad van Groot-Brittannië.

Alexandra Palace

Londen heeft Westminster Abbey, Buckingham Palace, The Tower of Londen. Iets minder bekend, maar zeker het bezoeken waard, is Alexandra Palace, ook wel bekend als The People Palace. Dit paleis werd in 2012 omgetoverd tot Holland Heineken House. De dartliefhebbers onder ons weten dat dit de locatie is van het PDC World Darts Championship. Maar goed, terug naar het paleis. Het paleis is gevestigd in het noorden van Londen, op 7 kilometer afstand van het centrum en staat op een heuvel. Je kan er dus niet met de metro komen, wel met de bus. Of je moet gaan wandelen, maar dat is best wel een aanslag op je kuiten. Bij het paleis aangekomen, heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Eten en drinken kan in de pub van het paleis. Maar er is meer te doen bij het paleis, zo kun je wandelen in het Alexandra Park, een balletje slaan op de Pitch en Putt golfbaan, waterfietsen op het meertje of herten aaien in het hertenverblijf.

Covent Garden
Soho, Notting Hill, Chelsea, Waterloo. Zoveel wijken in Londen, zoveel te doen. De leukste wijk vond ik toch wel Covent Garden. Covent Garden is een wijk in het centrum van Londen, vlakbij West End. Dit is één van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad. In deze wijk kom je veel straatartiesten tegen die de leukste kunsten vertonen. Je kan hier nog gewoon lekker op de stoep zitten en de hele dag mensen kijken. In deze wijk, vlakbij het Royal Opera House, staat de Covent Garden Market, een overdekte markthal. Vroeger was dit een fruitmarkt, nu is het een markt voor de toeristen, waar je kunt shoppen en lekker kan eten en drinken. En mocht er iets mis zijn met je telefoon, The Apple Store is vlakbij. Oh ja, pas een beetje op voor zakkenrollers, die zijn er namelijk ook.

M&M World
Gek op chocolade en M&M’s? Ga dan naar M&M World, op Leicester Square, vlakbij de theaters van WestEnd. Hier is echt alles chocolade en met zijn 4 verdiepingen is dit gelijk de grootste snoepwinkel ter wereld. Je kijkt je ogen uit, vooral de Wall of Chocolate is een feest. Dit is een muur M&M’s op kleur geselecteerd. En dan niet alleen blauw of rood, maar gelijk alle kleuren van de regenboog. Je kan Red en Yellow ontmoeten, maar je kan ook kleding kopen en andere grappige producten. M&M World is niet alleen gevestigd in Londen, er zijn ook winkels in New York, Las Vegas en Orlando. Swiss Court, 1 Leicester Square

London Zoo
Ook leuk om te bezoeken is de London Zoo, in het noorden van Regent’s Park. London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. De tuin werd geopend in 1828 en in 1847 mocht het publiek de dierentuin ook bezoeken. In de dierentuin kom je zo’n 760 dieren tegen, van waggelende pinguïns tot nieuwsgierige stokstaartjes, je ziet ze hier allemaal. Regent’s Park

Charles Dickens Museum
Charles Dickens, wie kent deze beroemde schrijver niet? Dickens heeft in Londen gewoond en zijn huis is nu een museum geworden. Neem een kijkje in dit museum en wandel door zijn leven, lees de manuscripten, bekijk zijn boeken en zie hoeveel schilderijen Dickens vroeger aan de muur had hangen. Je kan zelf een kijkje nemen, maar je kan ook een rondleiding krijgen. Er is een tentoonstelling, je kan wat drinken in het café en als je een boek van Dickens wil kopen, dan kan dat natuurlijk in de winkel. 48 Doughty Street.

Eten en drinken
Er zijn café’s, restaurants, bistro’s en afhaaltentjes genoeg in Londen. Heb je niet zoveel te besteden en je bent in het centrum, ga dan niet daar eten, maar koop wat in de supermarkt. Als je lekker wilt eten voor weinig geld heb ik wel een leuk tip voor je. Bij Pizzeria On The Green kun je echt heerlijk eten. De pizzeria ligt niet in het centrum, maar in Clapham. Je neemt gewoon de metro naar Clapham South, stapt daar uit, loopt rechtdoor en aan je rechterhand zie je het restaurant. Hoe ik daar terecht kwam? Ons hotel lag er bijna naast, dat was een hels hotel, maar dit restaurant maakte gelukkig veel goed. Je kan op het terras eten, met uitzicht op het park. De service is snel, het eten is lekker en de prijzen zijn laag. 4 Cavendish Parade, Clapham.

Lees ook:Londen: Leuke tips en bezienswaardigheden (+winactie)
Lees ook:Top 5 restaurants Dublin
Lees ook:Het Strand Palace Hotel van Londen
Lees ook:Tips in Birmingham
Lees ook:Bestemming: San Francisco, je weet wel met die ‘gekke treintjes’

Geen reacties // Reageer