Consumentenbond start petitie voor doorverkoop losse vliegtickets

Je kent het wel. Vliegticket gekocht, maar je kunt onverhoopt niet op reis… Misschien wist je het niet, maar je ticket overdragen aan een ander mag niet zomaar. En annuleren, dat kost vaak juist weer geld. De Consumentenbond is klaar met de strenge regels en start een petitie. En ook jij kan deze tekenen.

Het probleem
Je hebt een vliegticket gekocht, maar kunt of wilt niet meer op reis. Je hebt geen annuleringsverzekering, of jouw situatie valt niet onder de dekking. Als je een pakketreis had geboekt (bijvoorbeeld: reis + hotel), dan had je iemand anders in jouw plaats kunnen laten gaan. Maar bij een los vliegtickets mag dat niet van de luchtvaartmaatschappij. Als je annuleert, krijg je vaak niets terug. En jouw plek aan boord? Die verkoopt de luchtvaartmaatschappij gewoon nog een keer.

Wat wil de Consumentenbond?
De bond wil dat consumenten hun vliegtickets voor de oorspronkelijke prijs en zonder extra kosten kunnen overdragen aan een ander. Wij sluiten ons daarom aan bij het burgerinitiatief van reismarktplaats TradeYourTrip.

Om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, heeft de Consumentenbond 40.000 handtekeningen nodig. De petitie ondertekenen kan op deze pagina.

Lees ook:TradeYourTrip in gesprek met Europa over doorverkoop losse vliegtickets
Lees ook:Consumentenbond in actie: 70.000 handtekeningen tegen dure OV-chipkaart
Lees ook:Nieuwe service: je vliegticket doorverkopen
Lees ook:Onderzoek: Slim parkeren bij luchthavens scheelt tientallen euro’s
Lees ook:Harde actie tegen misleidende reisadvertenties

Geen reacties // Reageer