Besparen op tol: Péago-app in het nieuw

Vorig jaar schreef ik al over Peago, de app die vakantiegangers helpt om geld te besparen op de Franse péage. De app is nu volledig in het nieuw gestoken, heeft een nieuw design en is nu veel makkelijker te bedienen.

Auto- en Frankrijkliefhebber Sjoerd van Oort ergerde zich al lange tijd aan de bizar hoge tol die je aftikt wanneer je afreist naar het zonnige Zuiden. Een enkele reis met de auto van Lille naar Parijs kost bijvoorbeeld al gauw 16,10 euro. Deze ergernis vertaalde hij met een paar vrienden naar de app Péago.

‘Péago is een jaar geleden gelanceerd en direct een succes’, vertelt oprichter Sjoerd van Oort. ‘Met onze app kan je op een heldere manier de kosten van de Franse tolwegen bekijken en op kosten besparen zonder dat je gebruik maakt van B-wegen.’ Peago werd in het eerste jaar meer dan 10.000 keer gedownload en heeft een grote groep vaste gebruikers.

‘Dankzij de feedback van onze gebruikers verbeteren we de app continue en nu hebben we in één keer een grote stap gemaakt. Zo is het mogelijk om de app te downloaden zonder te betalen. Je kan van te voren, zonder dat je daar internet voor nodig hebt zien hoeveel tol je kwijt bent voor de rit naar je vakantiebestemming. Wil je gebruik maken van de mogelijk te besparen dan betaal je éénmalig 3,99 euro. Een bedrag dat je met een enkele reis naar Parijs er al uit hebt.’

Het concept van Péago is eenvoudig. Door op de juiste locaties tussendoor af te rekenen betaal je minder tol. De app begeleidt je naar de juiste afrit, je rekent het verschuldigde bedrag af, keert na de tolpoort via een rotonde en rijdt de snelweg weer op. Een handeling van een paar minuten met een besparing tot 25 procent op je tolkosten. Op dezelfde rit Lille – Parijs bespaar je met Péago namelijk al gauw 4 euro en betaal je in totaal dus 12,10 euro in plaats van 16,10 euro.

Naast flink wat technische verbeteringen waardoor de app sneller en zuiniger is, springt de verbeterde vormgeving in het oog. ‘Veel gebruikers laten onze app op de achtergrond draaien. Drie kilometer voor een tolpoort geeft hij een seintje. Door gebruik te maken van een schematisch overzicht van je rit zie je veel sneller hoeveel je moet afreken’, aldus Van Oort.

De app is verkrijgbaar in de App Store of op Google Play.

Lees ook:Péago: Besparen op tol zonder tolweg te verlaten
Lees ook:Winteractie Thalys: Voordelig met de trein naar Parijs of Lille
Lees ook:Alleen op 20 mei: Alle Thalys-tickets € 20
Lees ook:Thalys: Extra treinen en voordelig naar Lille
Lees ook:iDBUS rijdt duurzaam van Amsterdam naar Parijs

Geen reacties // Reageer