Reminder: Morgen drukste dag ooit op Schiphol

Vertrek je morgen vanaf Schiphol met het vliegtuig naar je bestemming? Dan ben je niet alleen. Morgen is namelijk de drukste dag van het jaar op Schiphol. Je krijgt dan te maken met files, lange wachtrijen en scherpe controles.

De luchthaven bestaat dit jaar een eeuw en krijgt een recordaantal reizigers te verwerken. Schiphol verwerkt deze zomer vaak 200.000 reizigers per dag, op topdagen zijn er zelfs 215.000 tot 220.000 reizigers op Schiphol. Morgen is de drukste dag van het jaar, dan verwacht Schiphol zelfs 221.000 reizigers over de vloer. En dat zorgt voor veel drukte in en rondom de luchthaven.

Schiphol doet er voor én achter de schermen alles aan om reizigers zo soepel mogelijk via Schiphol te laten reizen. Er wordt extra personeel ingezet op drukke punten zoals in de vertrekhallen, bij de securitycontrole en in de Reclaim.

Maar voordat je op Schiphol bent, moet je nog wel even in de file staan. De marechaussee is nog steeds streng aan het controleren en dat zorgt voor flinke vertraging op de wegen rondom Schiphol. Vertrek dus op tijd van huis! Kom je met de trein, dan heb je geen last van de vertraging. Alle treinen rijden weer normaal, dat wil zeggen volgens de dienstregeling, naar Schiphol.

Reisadvies

Ondanks alle inspanningen moet men rekening houden met topdrukte en wachtrijen bij het inchecken en de security- en paspoortcontrole. Schiphol adviseert reizigers daarom op tijd naar de luchthaven te komen en daarbij de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Eérder dan die adviestijd naar de luchthaven komen heeft geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn.

Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen, op www.schiphol.nl en via de Schiphol-app.

Ga goed voorbereid op reis

Voor een ontspannen begin van de vakantie adviseert Schiphol reizigers om goed voorbereid op reis te gaan. Vijf tips:

  1. Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is
  2. Weet wat mee mag in je handbagage
  3. Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft
  4. Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen
  5. Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik

Gastvrije ontvangst

Voor een gastvrije ontvangst heten vrijwilligers van het [email protected] – dit zijn oud-medewerkers en gepensioneerden van Schiphol en partners – bezoekers tijdens piektijden welkom en maken zij hen wegwijs. Daarnaast is er entertainment in de vertrekhallen aanwezig zoals steltenlopers die de Dutch Tango dansen en diverse theateracts.

Fijne vakantie!

Lees ook:Herfstvakantie: Schiphol adviseert reizigers om op tijd te vertrekken
Lees ook:Vluchten van en naar Schiphol vertraagd door staking Franse luchtverkeersleiding
Lees ook:Zomervakantie: Schiphol verwerkt recordaantal reizigers
Lees ook:Zomer op Schiphol: Wachtrij-entertainment, tips en drukste dag ooit
Lees ook:Reminder: Dit weekend topdrukte op Schiphol

Geen reacties // Reageer