Iets verloren in de trein? Dit moet je doen!

De machinist roept het nog zo vaak om, om je spullen mee te nemen als je de trein verlaat. Maar desondanks blijft er hier en daar nog wel eens wat liggen in de trein. Ik liet zelf al eens niet 1, niet 2, maar 3 keer iets liggen in de trein, shame on me. Maar wat kan je doen als er nog een laptop, telefoon, jas of tas in de trein ligt en jij bent er al uit? NS weet wat je moet doen.

Allereerst: Je bent niet alleen. In 2015 lieten NS-reizigers namelijk in totaal 100.482 voorwerpen per ongeluk achter in de trein of op het station. Foutje, bedankt. Dat is 10% meer dan in 2014. Deze toename is over de gehele linie van gevonden voorwerpen te zien, “tenten en campeertoebehoren” is hierin een uitzondering, deze is gelijk gebleven. Een aanwijsbare reden hiervoor is niet naar boven te halen. Helaas maakt niet iedereen melding van een verloren voorwerp, sterker nog het aantal meldingen neemt jaar op jaar af (in verhouding tot 2014 zelfs 17%!).

Het goede nieuws voor mensen die spullen zijn kwijtgeraakt in de trein of het station is dat het doorgaans lukt om meer dan 60% van alle als verloren gemelde voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar. Door alert optreden van medereizigers en personeel is zelfs 87% van de gevonden spullen binnen 5 dagen weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Ben je nu zelf iets verloren of vergeten tijdens je treinreis? Dan is het misschien handig om te weten wat je moet doen. Hieronder een overzichtje:

- Vraag eerst op het station of jouw spullen zijn gevonden. De NS Servicebalies bewaren de gevonden voorwerpen maximaal 5 dagen.
- Heeft de balie niks gevonden, dan bel je met NS Klantenservice via 030 – 75 15 155, (dag en nacht bereikbaar )
- Je kan natuurlijk ook het opsporingsformulier op de website invullen. Je noteert de locatie en verliesdatum, omschrijft het voorwerp, vult je gegevens in en klikt op verder. Je ontvangt een opsporingsnummer waarmee het voor de medewerkers van NS makkelijker is om jouw eigendom terug te vinden.
- Eenmaal gevonden stuurt NS de spullen weer terug naar je huisadres, dit kost je wel minimaal 15 euro.

Benieuwd naar de top 10 van gevonden voorwerpen? Dat kun je hieronder lezen.

Top 10 in 2015:
1. Vervoerbewijs 28.311
2. Identiteitsbewijzen 14.863
3. Mobiele telefoons -smartphones 6.334
4. Rugzakken 6.071
5. Portemonnees 5.882
6. Sleutel – sleutelbos 5.469
7. Plastic tassen 5.339
8. Sport-/Weekendtas 4.981
9. Koffers 3.221
10. Jassen 2.938

En die spullen die ik heb verloren? Die heb ik helaas nooit meer gezien. Hopelijk heeft iemand nog veel plezier gehad aan mijn sporttassen en jas.

 

Lees ook:Verloren voorwerpen in de trein vaak terug bij eigenaar
Lees ook:Medewerkster gevonden voorwerpen Schiphol aangehouden voor verduistering
Lees ook:Gevonden voorwerpen Oktoberfest
Lees ook:Track&Go: Samsonite en Vodafone gaan de strijd aan met zoekgeraakte bagage
Lees ook:Wereldwijde online zoektocht naar eigenaren fotocamera

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Iets verloren in de trein? Dit moet je doen!

 1. Henk Meyer

  Het gebeurt mij ook regelmatig, ben je de trein uit, wil je je fiets pakken, kom je erachter dat je sleutels nog in de trein liggen. Is niet erg handig..

    /  
 2. Heleen

  Verloren of gevonden spullen GRATIS aanmelden op MISJUBA.
  Je spullen kan je ook voorzien van een GRATIS QR code zodat een EERLIJKE vinder je anoniem een bericht kan sturen.
  Of je koopt een tag voor aan je sleutelbos, tas etc..IDEAAL!

  Zie filmpje op you tube: misjuba rtl

    /  

Comments are closed.