Op vakantie naar Curaçao? Voortaan voor vertrek online ED-kaart invullen

Wie binnenkort naar Curaçao reist, kan alvast voor vertrek de online ED-kaart invullen op edcardcuracao.com. Dat scheelt tijd en vereenvoudigd de gang van zaken bij de Curaçaose immigratiedienst op het vliegveld. Het is tevens praktisch voor eventuele toekomstige zakenreizen, familiebezoeken of welverdiende vakanties.

Tot voor kort werd de Embarkation en Disembarkation kaart uitgedeeld op vluchten naar het eiland. Met de digitale versie van de ED-kaart is dat verleden tijd en kan het bezoek aan Curaçao sneller beginnen.

Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of een toerist het eiland op mag. De digitale ED-kaart is gekoppeld aan het Curaçao Border Management System van de immigratiedienst. Daarmee is het controleproces op het vliegveld een stuk efficiënter.

Het invullen van de online ED-kaart is verplicht voor iedere toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger die niet langer dan 30 opeenvolgende dagen en niet meer dan 180 dagen per jaar op Curaçao verblijft. Tevens is de online ED-kaart persoonlijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat gezinnen die reizen met kinderen voor ieder kind een aparte digitale ED-kaart invullen. Ook als je met een groep naar Curaçao reist, is het de bedoeling dat ieder groepslid zelf de online ED-kaart voor vertrek invult.

Het formulier op edcardcuracao.com werkt zeer eenvoudig. Allereerst voer je de persoonlijke gegevens in zoals die in je paspoort vermeld staan. Daarna vul je de reisgegevens in, zoals de datum van aankomst en vertrek, vluchtnummers en dergelijke. Nadat het online formulier is opgeslagen, ontvang je een bevestiging per e-mail en een PDF met de ingevulde gegevens. Deze PDF is tevens het bewijs dat je de online ED-kaart hebt ingevuld.

Reis je vaker naar Curaçao? Dan is het goed om te weten dat je niet steeds opnieuw het volledige formulier in hoeft te vullen. Je kan eenvoudig je ingevoerde gegevens wijzigen, zoals vluchtnummer en aankomstdatum. Doe dit tenminste 24 uur voor vertrek, zodat je zonder stress aan je reis naar Curaçao kan beginnen.

Lees ook:Wie naar VS reist moet online hiv-besmetting bekendmaken
Lees ook:1600 km kajakken voor een beter milieu op Curacao
Lees ook:IGlamping 2 online
Lees ook:Minder Nederlanders naar Curaçao in oktober
Lees ook:OV-chipkaart verlopen? Doneer je oude saldo!

Geen reacties // Reageer