(Tip) Op vakantie buiten Europa? Zet je betaalpas aan!

Ga je op vakantie buiten Europa? Dan is de volgende tip misschien wel heel handig. Ga je voor vakantie, bezoek, werk of stage naar een land buiten Europa, dan moet je namelijk je pinpas activeren.

Nu hoor ik je denken: Maar ik kan mijn pinpas toch gewoon gebruiken, dus dan staat hij toch al aan en hoef ik hem toch niet meer te activeren? Dat dacht ik eerst ook, maar de banken zijn slim en hebben de passen standaard uitgezet voor pinnen buiten Europa. Zo beschermen de banken hun klanten tegen het gevaar van skimmen.

Het gevaar is wel dat als je dit niet weet, je dus helemaal niet kan pinnen als je bijvoorbeeld op vakantie bent in Cuba of stage loopt in Suriname. Bij Rabobank,ING en ABN AMRO kun je deze instellingen van je bankpas eenvoudig en snel wijzigen via internetbankieren. En ben je toch bezig, stel dan een begin- en einddatum in voor pinnen buiten Europa. Zo voorkom je dat je vergeet deze instellingen bij thuiskomst weer uit te zetten.

Mijn tip is ook om de einddatum ruim te houden, want je kan zomaar een been breken of een aswolk tegenkomen en dan moet je langer op je vakantieadres blijven. Je kan dan wel telefonisch de einddatum oprekken, maar hier gaan enkele uren overheen voordat dit geactiveerd is. Zit je bij een andere bank dan de 3 grote banken? Kijk dan even op de site van je bank hoe je dit kunt instellen.

Lees ook:(Tip) Op vakantie buiten Europa? Zet je betaalpas aan
Lees ook:(Tip) Op vakantie buiten Europa? Zet je betaalpas aan
Lees ook:Friesland Bank zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa
Lees ook:Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa
Lees ook:Geen cash geld, maar pinnen in winkels in heel Europa

Geen reacties // Reageer