Gendarmerie waarschuwt voor nepagenten op Franse snelwegen

gendarmerie

Ga je de komende weken op vakantie naar Frankrijk of reis je door Frankrijk? Dan is het volgende misschien wel handig om te weten. De Franse politie waarschuwt automobilisten die ’s nachts door Frankrijk rijden namelijk alert te zijn op nepagenten.

Nepagenten

Deze nepagenten zijn vooral actief in de nacht tussen 02.00 en 06.00 uur op de routes naar de Middellandse Zee. Die routes zijn vooral populair bij toeristen en de oplichters maken graag gebruik van deze onschuldige toeristen.

De ‘agenten’ werken allemaal hetzelfde. Toeristen worden midden in de nacht door een gewone auto met zwaailicht op de vluchtstrook tot stoppen gedwongen. Vaak stappen dan meerdere mannen uit, soms zelfs gekleed in een polo of overhemd met daarop ‘politie’ of ‘gendarmerie’. Toeristen denken dat het de echte politie is en werken graag mee aan een onderzoek.

Overvallen op de snelweg

De nepagenten schijnen met hun zaklamp in de auto’s en zoeken naar drugs of valse papieren. Als ze klaar zijn, beroven de agenten de toeristen en gaan er daarna snel vandoor. De toeristen zijn overvallen door deze beroving, weten niet wat ze moeten doen en hun vakantie is compleet verpest.

De Franse politie laat weten dat agenten altijd gekleed gaan in een officieel uniform en rijden in echte politieauto’s. Routinecontrole’s worden nooit uitgevoerd op de vluchtstrook. Denk jij dat er een nepagent achter je aan zit? Bel dan onmiddellijk naar 112 en geef het type auto en de locatie door.

Verschillen

Nog even een reminder zodat je het verschil kan onthouden. Echte agenten herken je zo:

  • Dragen altijd een duidelijk herkenbaar uniform.
  • Voeren alleen controles uit op afritten en parkeerplaatsen.
  • Rijden bij controles in een duidelijk zichtbare politieauto.

Nepagenten…

  • …. Dragen gewone kleding of een polo met daarop Police of Gendarmerie.
  • …. Dwingen hun slachtoffers te stoppen voor controle op de vluchtstrook.
  • …. Rijden in een gewone auto met daarop een zwaailicht gemonteerd.

De nepagenten zijn vooral actief op de A7 en A9, maar andere wegen en gebieden in Frankrijk zijn niet uitgesloten.

Lees ook:Gendarmerie waarschuwt voor nepagenten op Franse snelwegen
Lees ook:Pas op voor snelwegoplichters in Brabant
Lees ook:Dieven jatten caravan met eigenaar erin
Lees ook:Lange files rondom Schiphol door extra controles marechaussee
Lees ook:Ook vandaag lange files naar Schiphol door extra controles

Geen reacties // Reageer