Compliment of belediging? Pas op met handgebaren in het buitenland

Als je op vakantie bent, is het soms lastig om iets uit te leggen door de taalbarrière. Hoe simpel is het dan om dit met handgebaren op te lossen. Maar in het buitenland kun je bepaalde gebaren maar beter thuis laten. Want onze handgebaren zijn namelijk niet overal hetzelfde. Een simpele duim omhoog kan al een enorme belediging zijn in een ander land. Voordat je het weet heb je ruzie en dat wil je natuurlijk niet. Hieronder 5 gebaren die je in andere landen beter niet kunt gebruiken.

1 V-teken
Even een teken maken dat alles goed is op vakantie of om 2 bier te bestellen. Je kan het beter niet doen in Australië, want dit teken staat daar gelijk aan de middelvinger geven.

2. Duim omhoog
Even de duim omhoog doen ten teken dat alles prima is. Het is hier positief, maar niet in Afghanistan, Iran, Griekenland en Italië. Daar is het namelijk een enorme belediging.

3. Armen over elkaar
Gewoon even de armen over elkaar doen als je staat te wachten is heel normaal hier. Maar niet in Finland, daar vinden ze je namelijk ontzettend arrogant als je zoiets doet.

4. Lonkend vingertje
Even iemand bij je roepen, gaat niet als de muziek heel hard staat. Met dit gebaar lokken we iemand naar ons toe. Maar je kan het beter laten in Singapore, Japan en de Filipijnen, want dit handgebaar staat voor dood in deze landen. Misschien is het handiger om even te roepen voordat je onbedoeld vijanden gaat maken.

5. Duiveltje maken
Even een duiveltje maken met je pink en wijsvinger staat hier voor cool en gezellig, maar niet Spanje, Portugal, Italië, Brazilië, Colombia. Doe je dit in deze landen, dan wil je je nieuwe local friend dus waarschuwen dan zijn vrouw/man vreemd is gegaan. Wil je niet degene zijn die voor een hoop ruzie in een relatie zorgt, doe het dan niet.

Lees ook:Compliment of belediging? Pas op met handgebaren in het buitenland
Lees ook:Compliment of belediging? Pas op met handgebaren in het buitenland
Lees ook:OV-chipkaart verlopen? Doneer je oude saldo!
Lees ook:Jonge lifters liften van Groningen naar Kaapstad
Lees ook:Leeds Loves Food Festival in Engeland

Geen reacties // Reageer