Vakantiebeurs; probeer je zintuigen de kost te geven

Van vandaag tot en met zondag 13 januari vindt in de jaarbeurs in Utrecht de jaarlijkse Vakantiebeurs plaats. Met ruim 1400 exposanten is het dé plaats waar je je inspiratie haalt voor je vakanties de komende jaren. Gisteren bezocht ik de vakdag van de Vakantiebeurs en liet me overstromen met allerlei informatie over verschillende vakantielanden die ik graag nog eens bezoek.

Een van mijn favoriete stands op de beurs was die van Djoser Reizen. Wat een prachtige stand! Ik waande me echt even in het buitenland in de stand waar enorm veel buitenlandse souvenirs stonden. Ik sprak met een van de reisbegeleiders van Djoser, die vertelde dat zijn werk tevens zijn grootste hobby was. Waar sommige collega’s een passie hadden voor één land of een bepaald continent, reisde hij met groepen het liefst de hele wereld over. Een gedreven reisleider!

Op het Caribische plein waande je je op een Caribische eiland met de exotische muziek. Bij de Noord-Afrikaanse stands hoorde je klanken waardoor je in oosterse sferen kwam. Wanneer je naar de Vakantiebeurs gaat is het zeker de moeite waard om even te blijven staan bij de muzikanten. Muziek is een van de grootste sfeermakers op een reis, dus mocht je gecharmeerd zijn van een bepaalde soort muziek is dat misschien een goede motivator om een bepaald land te bezoeken.

Ook smaak is een goede manier om te checken of een bestemming iets voor je is. Op alle themapleinen valt er wel iets lekkers te proeven.

Kom je naar de Vakantiebeurs om alle informatie over 1 bepaalde bestemming te vinden? Staar je niet blind op een en dezelfde bestemming. Er zijn zoveel mooie plaatsen te bezoeken. Ook plaatsen die je in eerste instantie niets lijken, blijken de mooiste vakantiebestemmingen te zijn. Ik was aangenaam verrast door foto’s van Armenië en Georgië. Ik had geen benul ervan dat dat zulke mooie landen zijn met zoveel prachtige natuurschoon!

Voordat je naar de beurs gaat is het handig om het programma eens goed door te nemen. Er zijn veel interessante lezingen en workshops te doen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Vakantiebeurs heeft jongeren weinig te bieden
Lees ook:Winactie: win kaartjes voor de Vakantiebeurs
Lees ook:Hong Kong en Tunesië gastlanden tijdens Vakantiebeurs
Lees ook:Veel minder bezoekers op Vakantiebeurs dan voorheen
Lees ook:Mick Jagger’s favoriete nummers beluisteren aan boord van British Airways

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vakantiebeurs; probeer je zintuigen de kost te geven

 1. Laurens - Rondreis.nl

  Leuk hoor! Ben je nog langs de Rondreis.nl stand gelopen? Je kan bij ons een rondreis naar Jordanië winnen. Verder goede samenvatting. Heb zelf nog lang niet alles kunnen zien helaas.

    /  
 2. Johanna

  Ik heb jammer genoeg ook lang niet alles kunnen zien! Maar heb toch een redelijke indruk kunnen krijgen van alle trends en een paar toffe reizen ontdekt! Heb ook bij de stand van Rondreis.nl gekeken. Ziet er goed uit!

    /  
 3. Laurens - Rondreis.nl

  Ah, leuk! Bedankt, Vandaag ook de nodige andere Friezen over de vloer gehad! :)

    /  

Comments are closed.