Verloren voorwerpen in de trein vaak terug bij eigenaar

Ik ben ooit in de bus een sleutelbos en een telefoon kwijtgeraakt die ik tot mijn grote spijt nooit weer terug heb gezien, ondanks melding binnen 15 minuten bij meerdere busstations en melding op de website van Arriva en Connexxion. Het slot van mijn fiets moest doorgeknipt worden, ik moest nieuwe huissleutels laten maken en een nieuwe telefoon kopen. Al met al een behoorlijke schadepost. Bij de NS wordt er ook met grote regelmaat spullen gevonden waarvan de eigenaar kwijt is. De afgelopen 6 maanden werden er bij de NS maar liefst 33.000 voorwerpen gevonden.

Defibrillator laten liggen

Maar liefst 2600 mobiele telefoons, meer dan 5000 vervoersbewijzen en meer dan 3700 rijbewijzen en bankpassen bleven de afgelopen maanden in de treinen en op de stations liggen. Dit zijn ook de meest gangbare artikelen die door conducteurs of oplettende medereizigers worden gevonden. Sommige mensen raken echter wat meer bijzondere objecten kwijt. Hoe verlies je nou in vredesnaam een schildersezel met doek van 1,2 m bij 1 m kwijt? Of een defibrillator? Ook een replica van een Stradivarius-viool en een afbeelding van Frau Antje van 1,86 meter bleven onbeheerd in de treinen achter.

50% terug bij eigenaar

Goed nieuws: de NS claimt dat van alle verloren voorwerpen ongeveer de helft weer terugkomt bij zijn/haar eigenaar. Heb jij zelf een mobieltje laten liggen of mis jij nou die schildersezel? Op deze pagina lees je wat je moet doen wanneer je je spullen in de trein hebt laten liggen.

Heb jij wel eens iets vreemds laten liggen in de trein of bus? Heb je dit destijds weer teruggekregen? Heeft je dat veel moeite gekost?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Gevonden voorwerpen Oktoberfest
Lees ook:Vertraging Eurostar door stiekem sigaretje
Lees ook:Sneeuwtreinen gaan 18 december rijden
Lees ook:Sneller naar Antwerpen dankzij nieuwe spoortunnel
Lees ook:Medewerkster gevonden voorwerpen Schiphol aangehouden voor verduistering

Geen reacties // Reageer