Binnenkort bij NS: Sneller en beter internet in de trein

Baal je er ook zo van dat je niet of nauwelijks normaal kan internetten in de trein? Dat is straks verleden tijd. Binnenkort kan je een stuk sneller internetten in de trein en blijft je internet het gewoon doen. De NS is namelijk druk bezig om de wifi een stuk sneller en stabieler te maken.

De NS zal deze maand een begin maken met het vervangen van de netwerkapparatuur in alle intercity’s. In juli is de klus klaar en zullen de intercity’s beschikken over 4G. De treinen staan nu nog in verbinding met het netwerk van T-Mobile en dat zal ook zo blijven. De netwerken zijn nu alleen nog 3G, maar straks beschikken alle treinen over een internetverbinding met 4G.

Het is een voordeel dat je internetverbinding straks een stuk sneller is, maar er kleeft ook een nadeel aan: De 4G-dekking van T-Mobile is nog niet landelijk gedekt. Zo is er nog niet of nauwelijks 4G aanwezig in het noorden van ons land en kun je in delen van Zeeland, Limburg en Brabant ook nog niet op 4G. In die gebieden zal de verbinding in de trein voorlopig dus niet sneller worden. Maar wat niet is, kan nog komen, de provider zal in juli het netwerk uitbreiden. Dan kan heel Limburg genieten van snel internet.

Naast beter en stabieler internet, verhoogt NS ook de snelheidslimiet per gebruiker. Elke gebruiker krijgt een maximumsnelheid van 150 kilobyte per seconde. Dat is voldoende voor surfen, appen en e-mailen. En nog een voordeel: De wifi is en blijft gratis.

Lees ook:Belgische Spoorwegen start proef met gratis wifi in de trein
Lees ook:Veel veranderingen en nieuwe Sprinters: Nieuwe dienstregeling NS ingegaan
Lees ook:Eindelijk: Gratis wifi voor alle reizigers in Thalys
Lees ook:Telefooncellen New York worden wifi-hotspots
Lees ook:Nieuw bij Thalys: Goedkoper treinen van Brussel naar Parijs met Izy

Geen reacties // Reageer