Proef: Kinderen reizen gratis met de bus in Flevoland, Overijssel en Gelderland

In april lanceerde NS een nieuw abonnement. Met het Kids Vrij abonnement reizen kinderen van 4 tot en met 11 jaar het hele jaar door gratis mee met een volwassene. En vanaf morgen mogen de kids ook gratis reizen in bussen in Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Het NS Kids Vrij Abonnement is vanaf 16 augustus ook geldig in de bus. Kinderen mogen dan gratis reizen in de bussen van Syntus Overijssel (West Overijssel), OV Regio IJsselmond  (Noordwest-Overijssel en Flevoland, uitgezonderd Almere en Lelystad) en Arriva Achterhoek Rivierenland,  behalve op de lijnen 27, 29 en 42/85. Het gaat eerst nog om een proef, om te kijken of het openbaar vervoer aantrekkelijker kan worden gemaakt. De proef loopt tot en met december 2016.

Het kinderabonnement is geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de meereizende volwassene. Het abonnement is zowel geldig door de week als in het weekend, binnen en buiten de spits. Het abonnement is ook geldig op binnenlandse trajecten van InterCity Berlijn en ICE International. Let op: het kind betaald geen toeslag, de begeleider wel.

Het abonnement is tijdelijk in prijs verlaagd, vanaf 1 april betaal je dus helemaal niks voor dit abonnement. Het enige wat je moet doen is een persoonlijke OV-chipkaart voor je kind aan te vragen, deze kost eenmalig € 7,50. Ook moet er eenmalig € 0,01 worden afgerekend, dit om de persoonsgegevens te controleren. Het abonnement is pas geldig, als de chipkaart is opgeladen.

En het abonnement is populair, sinds april is het Kids Vrij Abonnement al 25.000 keer aangeschaft. Dat het abonnement gratis verstrekt kan worden, is mogelijk door de reizigers zelf. Doordat reizigers vergeten uit te checken, levert dat de vervoerder 22 miljoen extra euro op. De vervoerders hebben nu afgesproken dat geld terug te investeren in de reiziger. Het Kids Vrij abonnement is daarvan een voorbeeld.

Reizen kinderen alleen of hebben ze geen abonnement, dan kunnen ze een Railrunnerkaartje kopen, ter waarde van € 2,50. Het Kids Vrij abonnement is via de webshop van NS te verkrijgen en kun je op de site van NS kopen.

Lees ook:Nieuw bij NS: Kinderen reizen hele jaar gratis met het Kids Vrij abonnement
Lees ook:Kids Vrij abonnement: Kinderen reizen hele jaar gratis met NS
Lees ook:Actie Arriva: Gratis reizen op zondagen in juli en augustus
Lees ook:Actie Weekend Vrij NS: Nu tijdelijk met gratis hotelovernachting
Lees ook:Meivakantie: Kinderen reizen gratis in treinen en bussen Arriva

Geen reacties // Reageer