City Night Line: Deutsche Bahn schrapt dagelijkse slaaptrein vanuit Amsterdam

Slecht nieuws voor reizigers die graag met de slaaptrein vanuit Amsterdam naar het buitenland reizen.. Aanstaande vrijdag vertrekt namelijk de laatste slaaptrein vanuit Amsterdam. De City Night Line stopt.

Deutsche Bahn stopt met de City Night Line en NS gaat deze trein niet zelfstandig exploiteren. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB neemt de slaaptreinen deels over van Deutsche Bahn, deze zal echter niet meer vertrekken vanuit Amsterdam, maar vanuit Düsseldorf. Deutsche Bahn schrapt deze lijn nu, omdat er steeds minder gebruik van werd gemaakt. Het is niet voor het eerst dat een vervoerder een slaaptrein vanuit Amsterdam schrapt. In 2014 verdween al de slaaptrein tussen Amsterdam en Kopenhagen.

Reizigers naar Innsbruck en Wenen reizen voortaan comfortabel met ICE International richting de nachttrein: je vertrekt om 18.35 uur uit Amsterdam en komt om 20.46 uur aan in Düsseldorf. Aan de andere kant van het perron vertrekt om 20.54 uur de Nightjet, zoals de nieuwe nachttrein van ÖBB gaat heten.

Liever een ruimere overstap? Dan kun je ervoor kiezen om een eerdere trein naar Düsseldorf te boeken, ICE 129 (Vertrek Amsterdam 16.35, aankomst Düsseldorf 18.46). Voldoende tijd voor bijvoorbeeld een maaltijd in de stad (er zijn op het station kluizen aanwezig om bagage in te stallen) en daarna een relaxte voortzetting van de reis met Nightjet.

Reizigers naar Basel hebben een volwaardig alternatief overdag: ICE International vertrekt om 8.05 uur uit Amsterdam en is al om 14.47 uur in Basel. Voor de reizigers richting Basel is ICE International 105 vanaf de nieuwe dienstregeling dubbel zo lang! Dat betekent dat er extra gunstig geprijsde stoelen in de aanbieding zijn voor Nederlandse reizigers richting het zuiden van Duitsland en verder. Een dikke plus dus voor reizen overdag! Tickets zijn online te boeken via NSInternational.nl.

Met deze reismogelijkheden heeft NS met Intercity Berlijn en ICE International een compleet aanbod van internationale treinen richting Duitsland en verder. Jaarlijks passeren 2,2 miljoen treinreizigers de Nederlands-Duitse grens met één van deze treinen.

Wil je de laatste nachttrein uitzwaaien? Dat kan! De trein zal vrijdag, 9 december,  vertrekken om 20:28 uur vanaf spoor 2A/2B.

 

Lees ook:Duitse machinisten dreigen weer met staking
Lees ook:Langste treinstaking ooit: Duitse machinisten vanaf morgen in staking
Lees ook:Nachttrein richting Oktoberfest omgetoverd tot Beiers bierpaleis
Lees ook:City Night Line op zoek naar 2 fietskoppels
Lees ook:Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf

1 Reacties // Reageer

One thought on “City Night Line: Deutsche Bahn schrapt dagelijkse slaaptrein vanuit Amsterdam

Comments are closed.