Rover ontvangt veel klachten over nieuwe dienstregeling NS

rover

Gisteren ging de nieuwe dienstregeling in bij de NS. Er waren veel veranderingen en voor veel reizigers was het dan ook even wennen. Maar tijdens deze dag ging er veel mis bij NS. Zo regende het bij reizigersvereniging Rover klachten over overvolle treinen en vertragingen.

De nieuwe dienstregeling van NS is gisteren ingegaan. De dienstregeling is ingrijpend gewijzigd, voor bijna alle treinreizigers verandert er wel iets. Maar door uitgelopen werkzaamheden, gladde sporen en afstemmingsproblemen tussen vervoerders liep de dienstregeling nogal in de soep.

Rover heeft vorige week een online meldpunt geopend waar reizigers hun ervaringen met de nieuwe NS-dienstregeling kwijt kunnen. De afgelopen week ontving Rover al zo’n 300 klachten van bezorgde reizigers die te maken krijgen met langere reistijd en extra overstappen. Inmiddels staat de teller op 2000.

Tevens kwamen er ruim 500 meldingen van overvolle treinen binnen sinds de start van de nieuwe dienstregeling. Er worden veel verschillende trajecten genoemd, onder meer Zwolle – Groningen/ Leeuwarden, Amersfoort- Utrecht, Utrecht – Schiphol, Hilversum – Amsterdam/ Schiphol, Den Bosch – Utrecht, Haarlem – Amsterdam en Leiden – Den Haag.

Naast klachten kwamen er bij Rover ook complimenten binnen. Zo zijn er positieve geluiden over de ruimere overstap op Zwolle voor reizigers vanuit richting Emmen, de hogere frequentie van treinen tussen Utrecht Leidsche Rijn en Utrecht CS en over kortere reistijden tussen Arnhem en Nijmegen.

Rover roept reizigers op hun ervaringen met de nieuwe dienstregeling, zowel positief als negatief, via het meldpunt in te dienen. Middels de binnengekomen meldingen zal Rover de komende tijd  de grootste knelpunten in kaart brengen om met NS, of andere vervoerders, te bespreken.

Heb jij nu ook een klacht of wil je een positief punt met de reizigersvereniging delen? Ga dan naar deze site en deel je ervaring.

Lees ook:Nieuwe dienstregeling: Rover opent meldpunt
Lees ook:26-29 mei: Geen treinen maar bussen van en naar Utrecht Centraal
Lees ook:Reminder: Deze week minder treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Veel veranderingen en nieuwe Sprinters: Nieuwe dienstregeling NS ingegaan
Lees ook:Begin augustus op vakantie? Minder tot geen treinen van en naar Schiphol

Geen reacties // Reageer