Naar Schiphol vandaag? Neem de trein!

treinschiphol

Ben je van plan om vandaag met de auto naar Schiphol te gaan? Dan heb ik slecht nieuws voor je. De Schipholtunnel is na de brand van gisteren nog steeds gesloten.  Schiphol adviseert reizigers nu om met de trein naar de luchthaven te komen.

Gistermiddag brak er brand uit in de Schipholtunnel en ging de tunnel op slot. Dat zorgde voor lange files en een verkeersinfarct bij Amsterdam. Het was een klein brandje, maar wel een met grote gevolgen. Door de brand raakten de veiligheidssystemen beschadigd en moesten camera’s en lichten vervangen worden. Rijkswaterstaat heeft de hele nacht doorgewerkt, maar het is vanochtend toch niet gelukt om alles te verhelpen. De Schipholtunnel in de richting van Den Haag is nog steeds afgesloten.

De Schipholtunnel kan en mag pas weer open als alle systemen het weer doen. Rijkswaterstaat waarschuwde gisteren al om vandaag de auto te laten staan en daar is vanmorgen dan ook massaal gehoor aan gegeven. Schiphol waarschuwt nu om de trein naar de luchthaven te nemen of, als dat niet mogelijk is, veel eerder van huis te vertrekken.

Rijkswaterstaat laat weten dat ze hopen dat de tunnel vanavond weer open is voor alle verkeer.

Lees ook:Brand en incident Kanaaltunnel: Treinen Eurostar geschrapt en vertraagd
Lees ook:Dit weekend naar Schiphol? Verkeershinder Schipholtunnel
Lees ook:Lentestorm: Vluchten geannuleerd, Thalys staat stil
Lees ook:Tour de France: Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukke wegen vandaag
Lees ook:Zomerstorm voorbij: Snelwegen weer open, gestrande passagiers reizen weer verder

Geen reacties // Reageer