Reisprogramma: Reisadvies Negatief op Nederland 3

Landen waar de gemiddelde toerist niet aan denkt als hij/zij een reis gaat boeken worden in het KRO-programma Reisadvies Negatief belicht door Sander de Kramer. Sinds vorige week is het tweede seizoen van dit programma vier zondagen lang op Nederland 3 te zien. Ik zou zeggen: Lang leve Uitzending Gemist, want jammer genoeg heb ik de eerste uitzending al gemist. 

Ethiopie 

In het tweede seizoen van het programma reist Sander naar Burkina Faso, Ethiopië, Rwanda en Congo. In Ethiopië praat hij met vrouwen die op jonge leeftijd zijn uitgehuwelijkt. Dit is een groot probleem in het land. Miljoenen meisjes worden gedwongen te trouwen met mannen die zij niet of nauwelijks kennen. De gevolgen voor de meisjes zijn enorm. Zij mogen vaak niet meer naar school en worden heel jong zwanger. Deze uitzending werd vandaag uitgezonden en is vanaf morgen te bekijken op Uitzending Gemist.

Rwanda

Rwanda kent een bloedige geschiedenis, van nog niet heel lang geleden. De gevolgen van de bloedige strijd tussen de Hutu’s en Tutsi’s overstemmen nog steeds het dagelijks leven in Rwanda. Tijdens deze strijd kwamen meer dan 800.000 mensen om. In de hoofdstad van Rwanda praat Sander met hoogopgeleide jongeren en vraagt hen hoe zij aankijken tegen de toekomst van het land. Ook gaat hij naar de grootste toeristische trekpleister van Rwanda, Volcanoes National Park, bekend van de film Gorillas in the Mist over de apenonderzoekster Dian Fossey. Deze uitzending is volgende week te zien op Nederland 3.

Burkina Faso

Afgelopen week was de uitzending over handifobie in Burkina Faso. Handifobie is de angst voor handicaps. Veel mensen in Burkina Faso denken dat mensen met een handicap behekst zijn. Deze uitzending is te zien op Uitzending Gemist.

Het programma is een aanrader voor liefhebbers van Afrika en geïnteresseerden in de Afrikaanse cultuur.

Ben jij wel eens in toeristisch onaantrekkelijke landen geweest? Waarom is dit land niet in trek bij toeristen?

Lees ook:Weg met BNN radio over de Inca Trail in Peru
Lees ook:Coen & Sander Show WK tour vanuit Johannesburg
Lees ook:Vermiste Nederlandse backpacker in Nieuw Zeeland terecht
Lees ook:Reality soap over jeugdvakantie in Zeeland
Lees ook:Patrick Lodiers Ramptoerist in Haïti; doneer op giro 555

Geen reacties // Reageer