Nieuw op RTL 4: Herman & Martijn: Op de proef gesteld

Vanaf dinsdag 3 maart is er weer een nieuw reisprogramma op tv. Chef-kok/presentator Herman den Blijker en presentator Martijn Krabbé, groot liefhebber en kenner van lekker eten, reizen samen naar alle uithoeken van de wereld… op een lege maag!

In het nieuwe RTL 4-programma Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld,  gaat het duo elke week naar een afgelegen plek op de wereld, op zoek naar bijzondere planten en dieren. Deze in het wild groeiende en bloeiende flora en fauna benutten de heren voor een smakelijk gerecht. Elke aflevering draait om 1 land, de cultuur van dat land en 1 bijzondere maaltijd als einddoel. Wat moeten Herman en Martijn er allemaal voor over hebben om deze kost op hun bord te krijgen?

Het duo gaat op avontuur en komen bijzondere dingen tegen in een land. De heren filmen alles en proeven, eten en drinken alles wat ze tegenkomen. Ook proberen ze zich zo goed mogelijk aan te passen aan het betreffende land. De heren hebben alleen het hoognodige bij zich, waaronder muggenspray en toiletpapier.

En het duo komt op hele mooi plekken. Zo reizen de heren naar Namibië om te leven als Bosjesmannen en varen ze mee met de vissers van Deadliest Catch om krab te vangen. Maar er is meer. Zo gaan Martijn en Herman naar Cambodja, eten daar vogelspinnen en in Florida gaan ze op zoek naar alligators.

Het tweetal komt terecht in exotische oorden. Van kurkdroge woestijnen naar kleine afgezonderde dorpen tot indianendorpen waar de inheemse bevolking elke dag zelf moet jagen om aan eten te komen. Herman en Martijn reizen met kleine vliegtuigjes, varen in uitgeholde boomstammen, rijden tussen de kippen mee op het dak van afgeladen autobussen, hangen uit overvolle treinen, verplaatsen zich te paard of met terreinwagens en motoren. Kortom, niks is de mannen te gek.

Herman & Martijn: Op de proef gesteld, vanaf dinsdag 3 maart, 21.30 uur, RTL 4.

Lees ook:Terug op tv: Herman & Martijn: Op de proef gesteld
Lees ook:Oververhit: RTL-drone veroorzaakt brandje in KLM-vliegtuig
Lees ook:Droombaan in de aanbieding: Gratis als Snapchatter op wereldreis met WOW Air
Lees ook:De vakantie – relatietest. Hoe blijf je bij elkaar?
Lees ook:10 & 11 januari: Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen

Geen reacties // Reageer