Vanavond op tv: Banana pancakes and the children of sticky rice

Vanavond is er op NPO2 een documentaire te zien over toerisme en locals. Wat doet het toerisme met de lokale bevolking van het kleine dorpje Muang Ngoi in Laos? Filmmaker Veldhuizen gaat op NPO 2 op onderzoek uit.

Bijna iedere jongere in het westen is het voor kortere of langere tijd geweest of kijkt er naar uit het te worden: een backpacker, die met minimale bagage op zoek gaat naar stukjes ongerepte aarde. Maar hoe kun je iedereen laten weten dat je het paradijs op aarde hebt ontdekt, zonder het te verpesten doordat iedereen erheen komt? Dit backpackersdilemma is de insteek van de 2Doc: Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice die vanavond te zien is op NPO 2.

Ontmoeting
Filmmaker Daan Veldhuizen trok naar Laos en vond in het kleine dorpje Muang Ngoi de ingrediënten voor het verhaal over een ontmoeting tussen toerisme en de lokale bevolking. Maak kennis met de twee hartsvrienden Shai en Khao, die elkaar al kennen vanaf hun vroegste jeugd. De afgelopen tijd echter is hun vriendschap veranderd. Shai heeft gestudeerd in de grote stad en geproefd aan het moderne leven, terwijl Khai een gezin heeft gesticht en zijn toekomst in het dorp voor zich ziet.

Toeristische attractie
Terwijl Khao en Shai de balans opmaken van hun vriendschap, arriveren de toeristen. Hun aanwezigheid zet alles op scherp. Zowel Shai al Khao leggen contact met de toeristen en proberen via hen hun leven te verbeteren. Maar waar Khao de toeristen vooral in zijn wereld toelaat en zijn wereld als toeristische attractie op de kaart zet, probeert Shai in de wereld van de toeristen terecht te komen.

2Doc: Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice, vanavond, 23.00 uur, NPO 2

Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen
Lees ook:Chinese kerncentrale moet toeristische trekpleister worden
Lees ook:Vrouw springt naakt in Trevi fontein in Rome
Lees ook:Wereld Toerisme Dag in teken van duurzame reizen

Geen reacties // Reageer