Vanavond op Discovery Channel: Bagage op Schiphol in How Do They Do It

Een paar weken geleden kwam er op deze blog al een filmpje voorbij over de lange weg die je koffer op Schiphol aflegt. Vanavond  vraagt Joep van Deutekom zich in het nieuwe seizoen van How Do They Do It op Discovery Channel  af hoe Schiphol 160.000 koffers per dag kan verwerken. En dat is erg interessant om te zien!

Vanaf vanavond gaat er weer een gloednieuw seizoen van How Do They Do It van start. In dit seizoen vraagt Joep zich af hoe jenever en chocola worden gemaakt en of een robot een boer kan vervangen. Vanavond is Joep op Schiphol en vraagt zich dan ook af hoe al die koffers op de juiste bestemming komen. Per jaar worden er 55 miljoen koffers ingecheckt op de luchthaven. Joep duikt in de verborgen wereld achter de incheckbalies en ontdekt een logistiek centrum met bakken, karretjes en dertig kilometer aan lopende band. Sommige koffers leggen in totaal tweeënhalve kilometer af voor ze bij het juiste vliegtuig aankomen, met snelheden tot wel veertig kilometer per uur.

Joep gaat achter de schermen en de kijker krijgt zo ook een uniek kijkje achter de schermen van Schiphol. Kun je niet wachten? Hier is alvast een voorproefje: https://youtu.be/QJnKTd8E4VU

Kijken dus, How Do They Do it, 21.00 uur, Discovery Channel.

Lees ook:TV: Vanavond: Deadliest Catch season 5
Lees ook:Stroomstoring: Koffers achtergebleven op Schiphol
Lees ook:Filmpje: Wat gebeurt er met je koffer op Schiphol?
Lees ook:Storing: 15.000 koffers achtergebleven op Schiphol
Lees ook:Terug op tv: We zijn er bijna!

Geen reacties // Reageer