BVN-Trofee: Reizen Waes in de prijzen gevallen

Het bijzondere reisprogramma van Tom Waes, Reizen Waes, is in de prijzen gevallen. BVN heeft het VRT Eén-programma Reizen Waes onderscheiden met de BVN-trofee voor het best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma van het televisieseizoen 2014-2015.

Reizen Waes behaalde een waardering van 8,3 op 10. Dat is even hoog als het programma De Ridder, dat vorig jaar met de trofee naar huis ging. Maar Reizen Waes is door meer mensen bekeken en vaker gewaardeerd en daarom mag Tom de trofee mee naar huis nemen. Tom kreeg de trofee vrijdagmorgen van VRT Eén-collega Cath Luyten.

De waarderingscijfers zijn gebaseerd op een klantentevredenheidsonderzoek dat de televisiezender al sinds 2007 jaarlijks laat uitvoeren. Het journaal blijft het best bekeken Vlaamse programma op de zender.

In Reizen Waes bezoekt Tom, in ons land vooral bekend van Tomtestoron, landen en gebieden die de toerist vaak links laat liggen. Deze gebieden zijn vaak te gevaarlijk of niet interessant genoeg voor de toerist. Desalniettemin zijn het stuk voor stuk wel mooie landen en maakt Tom mooie en interessante reportages over deze landen.

Zo bezocht Tom in het 1e seizoen onder andere Iran, Turkmenistan, Transnistrie en Colombia. In het 2e seizoen ging Tom op zoek naar het Noorderlicht in Spitsbergen en bracht Tom een bezoek aan Noord- en Zuid-Korea. In 2017 komt het derde seizoen op de buis.

BVN is de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. In oktober reikte de zender de trofee uit voor best gewaardeerde Nederlandse BVN-programma. Floortje Dessing kreeg deze award toen voor Floortje naar het einde van de wereld. Reisprogramma worden in het buitenland dus gewaardeerd en goed bekeken.

Lees ook:Reizen Waes krijgt 3e seizoen
Lees ook:Belgisch reisprogramma Reizen Waes terug op tv
Lees ook:Morgen op tv: Reizen Waes Slow
Lees ook:Terug op tv: Reizen Waes
Lees ook:Floortje naar het einde van de wereld in de prijzen gevallen

Geen reacties // Reageer