Terug op tv: Ik Vertrek

Na een lange pauze is het programma Ik Vertrek terug van weggeweest. Vanaf vanavond kunnen we weer kijken naar gezinnen, vrienden of complete families die naar het buitenland emigreren en daar met, of zonder, succes een camping, boerderij, B&B of Yogaresort gaan runnen. Vanavond volgen we familie de Groot.

Maikel en Britt de Groot en kinderen Mike en Mikki leven volop het Gooische leven. Totdat Britt haar baan kwijtraakt en in een depressie belandt. Wat zou haar nu echt gelukkig maken?

Maikel de Groot (42) zit vast met gouden handboeien. Het salaris dat hij als accountant verdient, zorgt voor een onbezorgd bestaan, waar je niet zo makkelijk afscheid van neemt. Samen met zijn vrouw Britt (36) en kinderen Mike (6) en Mikki (4) leven ze volop het Gooische leven. Totdat Britt haar baan kwijtraakt en in een depressie belandt.

Wat zou haar nu echt gelukkig maken? ‘Een grote berg sneeuw en een blauwe lucht’, zo ziet ze het op een dag helder in. En zo komt het dat de hele familie naar het Oostenrijkse Mülbach am Hochköning vertrekt. Hier willen ze luxe appartementen bouwen en uiteindelijk verhuren. Na de ski-tochten die ze zelf zullen begeleiden, moet er in de eigen ice-bar flink worden geaprès-skied.

Eenmaal daar blijkt echter dat de Oostenrijkse autoriteiten kritisch zijn als het om het uitdelen van vergunningen gaat. En dat betekent heel lang wachten. Negen maanden na de geplande opening wil het stel dan eindelijk hun eerste gasten ontvangen. Maar: ze zijn nog niet klaar. De deuren passen niet, de matrassen worden niet geleverd en de stress slaat toe…

Loopt de opening in de soep of komt alles toch nog op zijn pootjes terecht? Kijk dan vanavond om 21.50 uur naar NPO 1.

Lees ook:Terug op tv: Ik Vertrek
Lees ook:De wereld rond met 80-jarigen: SBS zoekt nieuwe kandidaten
Lees ook:Vanavond bij 3 Op Reis: De allerlaatste aflevering met Floortje
Lees ook:Column: Britt en Ymke tenenkrommend
Lees ook:Sound of Music Landhuis in juli geopend

Geen reacties // Reageer