Reisprogramma Langs de oevers van de Yangtze is nu fototentoonstelling

Heb jij ook zo genoten van de reisdocumentaire Langs de oevers van de Yangtze? Dan heb ik leuk nieuws voor je, want in de zomer kan je de serie van dichtbij bekijken. Het reisprogramma is een fototentoonstelling geworden, die je deze zomer kan bewonderen.

Langs de oevers van de Yangtze was een reisserie van de VPRO over China. Fotograaf Ruben Terlou reisde samen net regisseur Maaik Krijgsman en zijn camera langs de rivier de Yangtze en sprak langs de oevers met de Chinezen over de impact van de economische vooruitgang.

Terlou startte in de metropool Sjanghai en trok met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet kwam en de bron van de Yangtze. Het was een reis vol ontmoetingen die het China van nu helpen te verklaren en antwoord gaf op de vraag wat het succes van veertig jaar staatskapitalisme betekende voor de gewone Chinees die zijn leven slijt aan de oevers van de Yangtze.

Het was een prachtig programma en is zelfs genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. De fototentoonstelling ‘Langs de oevers van de Yangtze’ van Ruben Terlou is deze zomer te zien in Museum Hilversum.

Lees ook:Nieuw op tv: Langs de oevers van de Yangtze
Lees ook:Rel om Ruben in Libië
Lees ook:Boycot de Telegraaf! Interview met Ruben grootste blunder ooit?
Lees ook:Het niet-reisnieuws van de dag
Lees ook:Overlevende crash Tripoli is 9-jarige Ruben uit Tilburg

Geen reacties // Reageer