Terug op tv: Groeten van Max

Groeten van Max is weer terug op de buis. Groeten van Max is het consumentenprogramma voor de reiziger en is in feite een moderne versie van De Vakantieman, een programma uit de jaren 90 met Frits Bom in de hoofdrol.

In Groeten van MAX geven presentator Sybrand Niessen en een team van deskundigen tips en raad om er voor te zorgen dat iedereen onbezorgd en goed voorbereid op vakantie kan gaan. Maar Groeten van MAX is er natuurlijk ook voor de consumenten van wie de vakantie om wat voor reden dan ook in het honderd liep.

Accommodatietest

Een vast onderdeel is de wekelijkse accommodatietest waarbij een specialist wekelijks een hotel of andere accommodatie bezoekt met de verborgen camera en beoordeelt of de accommodatie in aanmerking komt voor het Groeten van MAX-keurmerk. Hierbij wordt de accommodatie beoordeeld met goed, matig of onvoldoende op de algemene indruk, de hygiëne, het sanitair en de bedden. Het betreft hierbij altijd een accommodatie die op internet slecht wordt gewaardeerd.

De specialist komt nooit zichtbaar in beeld, alleen zijn stem is te horen, waardoor de eigenaar niet weet met de Groeten van MAX te doen te hebben. Na afloop wordt altijd contact opgenomen met de eigenaar voor een reactie. Doordat men altijd hotels of accommodaties bezoekt die slecht gewaardeerd worden, komt het maar een enkele keer voor dat het Groeten van MAX-keurmerk daadwerkelijk wordt uitgereikt.

In een nieuwe rubriek gaat het programma op bezoek bij de Nederlandse vakantieganger op de Franse camping. Wat staat er bij hen op tafel?

Vanavond komen de volgende onderwerpen voorbij: Zwemmen in de zee & Cheetah Safaris

De Nederlandse Reddingsbrigade waarschuwt voor de gevaren van koud zeewater. Door schommelende temperaturen kunnen zwemmers onderkoeld raken of last van ernstige kramp krijgen.

Meerdere gezinnen zijn de dupe geworden van het Nederlandse bedrijf Cheetah Safaris. De gezinnen boekten voor duizenden euro’s vakanties inclusief safari’s, maar kregen vlak voor vertrek een algemene annuleringsbrief in de mail. Sindsdien hebben de gedupeerden geen contact meer kunnen krijgen met het bedrijf. Wat is er aan de hand?

Groeten van Max, elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

Lees ook:Terug op tv: Groeten van Max
Lees ook:Terug op tv: Groeten van Max
Lees ook:Vakantie: tips bij het boeken
Lees ook:Frankrijk beboet reizigers zonder alcoholtest nog niet
Lees ook:Vanavond in de Panamericana Road Trip

Geen reacties // Reageer