Nieuw op tv: Van A naar B

Vanavond komt er een nieuw en bijzonder reisprogramma op tv. In Van A naar B rijden Katja Schuurman en Daan Nieber als taxi-chauffeurs in zes etappes van Sint-Petersburg in Rusland naar Nederland. De winnaar van elke etappe krijgt een aanwijzing die leidt naar de exacte finalelocatie in Nederland. Wie van de 2 komt hier als eerste aan?

In de eerste etappe van Van A naar B beginnen Daan en Katja hun reis op het immense plein voor het Winterpaleis in winters Sint-Petersburg. Het einddoel van de eerste etappe is de Bolshoi Boulevard in Kingisepp, niet ver van de grens met Estland. Hier vinden ze niet alleen een aanwijzing voor hun eindbestemming in Nederland, maar ook een extra beloning.Uitgerust met een landkaart van Rusland en een overlevingskist begint hun avontuurlijke roadtrip over meer dan 3000 kilometer, op zoek naar passagiers die met hen willen meerijden.

Katja krijgt in deze aflevering onder andere de 22-jarige balletdanser Stas in haar taxi. Hij danst als sinds zijn achtste, maar “het is geen gemakkelijke liefde”, vindt hij. Want de persoonlijke offers die hij moet brengen zijn groot. Samen met Stas bezoekt Katja het imposante Marinski Theater. Op zoek naar passagiers ontmoet Daan in een hippe shisha-lounge de twintiger Leonid. Hij vertelt openhartig aan Daan over zijn biseksualiteit en de homorechten in Rusland.

Van A naar B, elke vrijdag, 21.35 uur, NPO 1

Lees ook:Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Egypte
Lees ook:Nederland-Rusland
Lees ook:Wie is het? Nieuwe presentatrice 3 op Reis
Lees ook:Bijzondere tradities: Sint Piter in Grou
Lees ook:Bijzondere tradities: Sint Piter in Grou

Geen reacties // Reageer