Terug op tv: Ik Vertrek

Na een lange pauze is het programma Ik Vertrek terug van weggeweest. Vanaf vanavond kunnen we weer kijken naar gezinnen, vrienden of complete families die naar het buitenland emigreren en daar met, of zonder succes een camping, boerderij, B&B of Yogaresort gaan runnen. Vanavond volgen we familie Steenkamer.

Theo Steenkamer (55) en Jolanda Feenstra (50) uit Emmeloord hebben een briljant plan: ze beginnen een pannenkoekenbar in Gambia. Want, iedereen houdt van pannenkoeken en pannenkoeken heb je nog niet aan de smiling coast, zo luidt hun waterdichte redenering.

En zo komt het dat ze hun vijf volwassen kinderen achterlaten en met een container vol gietijzeren pannen, poedersuiker en stroop naar de badplaats Kololi vertrekken. Voor een eenmalig bedrag van 20.000 euro en een maandelijkse huur van 500 euro nemen ze er een oude snackbar over. Een paar dooie ratten en een defecte frituurpan krijgen ze er gratis bij.

Theo en Jolanda kan het allemaal niets schelen, want zij maken zich – op z’n Gambiaans – niet langer druk om futiliteiten. Al snel wordt die positieve instelling behoorlijk op de proef gesteld. Het pannenkoekenmeel is lastig verkrijgbaar, het personeel niet altijd betrouwbaar en het toeristische Kololi tijdens het laagseizoen volkomen uitgestorven.

Blijven lachen is het devies. En nu maar hopen dat ze dat gat in de markt gevonden hebben.

Ik Vertrek, elke vrijdag, 21.30 uur, NPO 1

Lees ook:(Even) terug op TV: Ik Vertrek
Lees ook:Ik Vertrek voortaan op vrijdag op de buis
Lees ook:Terug op tv: Ik Vertrek
Lees ook:Win vliegtickets naar een Werelddeal bestemming van KLM
Lees ook:Boycot de Telegraaf! Interview met Ruben grootste blunder ooit?

Geen reacties // Reageer