Terug op tv: Reizen Waes

Reizen Waes, het bijzondere reisprogramma van de Belgische presentator Tom Waes, komt weer terug op tv. Bij onze Zuiderburen is het seizoen al een tijdje aan de gang, maar nu kunnen wij vanaf vanavond ook weer kijken naar Tom en zijn bijzondere reizen. Dit keer doet hij onder andere Sierra Leone, Bangladesh, China en Tuvalu aan.

In Reizen Waes bezoekt Tom, in ons land vooral bekend van Tomtestoron, landen en gebieden die de toerist vaak links laat liggen. Deze gebieden zijn vaak te gevaarlijk of niet interessant genoeg voor de toerist. Desalniettemin zijn het stuk voor stuk wel mooie landen en maakt Tom mooie reportages over deze landen.

Zo bezocht Tom in de voorgaande seizoenen onder andere Iran, Turkmenistan, Transnistrie en Colombia.  Ook bracht Tom een bezoek aan Noord- en Zuid-Korea en ging hij naar Mexico om te kijken of er nog steeds een drugsoorlog aan de gang was.

Vanavond gaat Tom naar Sierra Leone. Het land stond al eerder op zijn verlanglijst, maar pas nu het ebolavrij verklaard is, kon Waes ernaartoe. Tot vreugde van zijn gids; Waes is de eerste reiziger die hij in twee jaar ziet. Samen bezoeken ze verlaten stranden, natuurparken en de hoofdstad Freetown. Tijdens zijn verblijf krijgt Waes een ongewone uitnodiging voor een partijtje squash: met de president van het land.

Reizen Waes, elke vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

Lees ook:Belgisch reisprogramma Reizen Waes terug op tv
Lees ook:Reizen Waes krijgt 3e seizoen
Lees ook:Morgen op tv: Reizen Waes Slow
Lees ook:BVN-Trofee: Reizen Waes in de prijzen gevallen
Lees ook:Ebola: Grenzen Liberia weer open

1 Reacties // Reageer

One thought on “Terug op tv: Reizen Waes

  1. Bram

    Ik begrijp niet goed waarom dit, trouwens geweldige, programma op de NPO in herhaling gaat. Het is alweer een aantal afleveringen verder bij de belgen zelf. En dat kunnen we toch allemaal ontvangen?

      /  

Comments are closed.