Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld

We moesten er even op wachten, maar eindelijk is het mooiste reisprogramma van de Nederlandse tv weer terug van weggeweest. Vanavond gaat Floortje Dessing van start met een nieuw seizoen van Floortje Naar het einde van de wereld.

In Floortje naar het einde van de wereld, gaat Floortje op zoek naar mensen die wonen op de meest afgelegen plekken in de wereld. Ze reist naar de verste uithoeken van de aarde en legt dit allemaal vast.  In het 1e seizoen ging Floortje op zoek naar een familie die al 30 jaar totaal afgezonderd en verlaten aan de ruige westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wonen. Floortje moest, om daar te komen, grote stukken lopen, door water en door modder. Ook dit werd gewoon uitgezonden en dat leverde prachtige tv op. In oktober werd het programma dan ook uitgeroepen tot beste programma van het jaar.

In de eerste aflevering maakt Floortje de langste reis uit de geschiedenis van haar programma. Acht dagen lang reist ze per boot door de Noordelijke IJszee naar een van de meest afgelegen plekken van het Russische Siberië: het eiland Wrangel. Een geïsoleerde uithoek waar ondanks het extreme poolklimaat en de grote populatie ijsberen, toch nog mensen leven. Floortje maakt haar lange en bijzondere reis om de 27-jarige Rus Gennadiy te ontmoeten die in complete eenzaamheid met een paar andere Russische rangers meer dan anderhalf jaar op het eiland verblijft.

Benieuwd waar Floortje allemaal nog meer naartoe gaat dit seizoen? Hieronder een handig overzicht met data en landen:
19/02 Aflevering 1: Wrangel
26/02 Aflevering 2: Guinee
05/03 Aflevering 3: Tonga
12/03 Aflevering 4: Maatsuyker Eiland
19/03 Aflevering 5: Chili
26/03 Aflevering 6: Thailand

Floortje naar het einde van de wereld, elke zondag, 21.30 uur, NPO 1

Lees ook:Floortje naar het einde van de wereld in december terug op tv
Lees ook:Floortje naar het einde van de wereld in de prijzen gevallen
Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld
Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld
Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld

  1. Vakantieplek

    Heerlijk programma, lijkt me zo onwijs gaaf om te doen! Ik zit weer te kijken dit seizoen! Floor – vakantieplek.eu

      /  

Comments are closed.