Nieuw op tv: Beaufort

Beau van Erven Dorens, presentator bij RTL 4, is het afgelopen jaar vaak op reis geweest. Maar het waren niet zomaar een paar leuke snoepreisjes. Voor het avontuurlijke reisprogramma Beaufort heeft Beau het afgelopen jaar een serie avonturen meegemaakt die je zelfs je grootste vijand niet toewenst. Het programma is vanavond voor het eerst op de buis.

Een greep uit de avonturen van Beau: 105 kilometer te voet door de bloedhete (50 °C) woestijn van Wadi Rum (Jordanië). Diep onder de grond door grotten, spelonken en angstig smalle spleten kruipen (België en Groot Brittannië). De hoogste berg buiten de Himalaya beklimmen (Argentinië). Zonder eten, drinken, vuur en licht zes dagen overleven tussen de piranha’s, slangen, spinnen en ander gespuis in de jungle (Guyana). Solo zeilend door de wilde wateren van de Noordzee. En Beau zou Beau niet zijn als er natuurlijk ook nog grote stukken gezwommen worden.

Beau: ‘Ik heb tijdens het opnemen van Beaufort meer afgezien dan goed is voor een mens. Het ene moment lag ik midden in de nacht met -30°C, op zesduizend meter hoogte, op een berg te jammeren van de hoogteziekte. Het volgende moment zat ik op honderd meter diepte in een grot, ondersteboven vast in een zogenaamde vertical squeeze, een spleet. In het volgende avontuur kookten mijn hersenen welhaast in de verzengende hitte van de woestijn, en zo gaat het maar door. Ik ben een jaar lang over al mijn grenzen gegaan.

Beaufort, elke donderdag, 21.30 uur, RTL 4

Lees ook:Hoogste berg Nieuw-Zeeland kleiner dan altijd gedacht
Lees ook:Mount Everest krijgt politiepost op 5000 meter
Lees ook:Meisje (13) uit India jongste klimster Mount Everest ooit
Lees ook:Snelweg naar Mount Everest voor Olympische vlam
Lees ook:Zeldzame regen in woestijn redt leven van vermiste piloot

Geen reacties // Reageer