Terug op tv: Groeten van Max

Groeten van Max is weer terug op de buis. Groeten van Max is het consumentenprogramma voor de reiziger en is in feite een moderne versie van De Vakantieman, een programma uit de jaren 90 met Frits Bom in de hoofdrol.

In Groeten van MAX geven presentator Sybrand Niessen en een team van deskundigen tips en raad om er voor te zorgen dat iedereen onbezorgd en goed voorbereid op vakantie kan gaan. Maar Groeten van MAX is er natuurlijk ook voor de consumenten van wie de vakantie om wat voor reden dan ook in het honderd liep.

Accommodatietest

Een vast onderdeel is de wekelijkse accommodatietest waarbij een specialist wekelijks een hotel of andere accommodatie bezoekt met de verborgen camera en beoordeelt of de accommodatie in aanmerking komt voor het Groeten van MAX-keurmerk. Hierbij wordt de accommodatie beoordeeld met goed, matig of onvoldoende op de algemene indruk, de hygiëne, het sanitair en de bedden. Het betreft hierbij altijd een accommodatie die op internet slecht wordt gewaardeerd.

Nieuw dit seizoen is de serie portretten van mensen op weg naar hun vakantiebestemming. De Groeten van MAX-verslaggever wacht hen op tijdens de tussenstop op een Franse parkeerplaats. Terwijl de reizigers even hun benen strekken, biedt hij hen een kopje koffie aan en vraagt ze het hemd van het lijf. Ook kijken we in de auto: hoe volgestouwd is de wagen en waarom moet dat allemaal mee op vakantie?

Vanavond komen de volgende onderwerpen voorbij: Drukte op Schiphol en reizen naar Tunesie.

Extreme drukte op de luchthaven kan voor chaotische taferelen zorgen. Reizigers krijgen tips om vertragingen te voorkomen.

Al vanaf begin 2017 waarschuwen vliegmaatschappijen voor extreme drukte op de luchthaven. In de meivakantie kwam het al tot een voorlopige climax: urenlange rijen voor de security zorgden voor chaotische taferelen. Tientallen mensen misten hun vliegtuig. KLM en Schiphol reageren in de uitzending. Reizigers krijgen tips om zich zo snel mogelijk een weg door de chaos te banen.

Voor het eerst negeert een grote reisorganisatie het negatieve reisadvies van Buitenlandse Zaken. Corendon biedt spotgoedkope reizen aan naar Tunesië, een land dat in 2015 nog werd opgeschrikt door een aanslag in een kustgebied waar veel toeristen verbleven. Onze verslaggever zoekt op Schiphol reizigers op die net terug zijn. Weten zij van het negatieve reisadvies?

Verder het verhaal van Robert. Hij stapte in Kreta bij zijn accommodatie over een laag muurtje. Hij was in de veronderstelling dat de tuin daar door liep, maar tot zijn ontsteltenis viel hij in een gat van 4 meter diep. Robert raakte zwaargewond. Hij wil genoegdoening van reisorganisatie Eliza was Here, die tot nu toe niets voor hem heeft gedaan.

Tot slot bezoeken we in de accommodatietest een hotel in Scheveningen.

Groeten van Max, elke maandag, NPO 1, 20.30 uur

Lees ook:Terug op tv: Groeten van Max
Lees ook:Terug op tv: Groeten van Max
Lees ook:Slapen op Schiphol
Lees ook:recorddrukte verwacht op Schiphol
Lees ook:Herfstvakantie: Schiphol adviseert reizigers om op tijd te vertrekken

Geen reacties // Reageer