(Even) terug op TV: Ik Vertrek

Begin oktober kunnen we weer kijken naar gezinnen, vrienden of complete families die naar het buitenland emigreren en daar met, of zonder succes, een camping, boerderij, B&B of Yogaresort gaan runnen. Vanavond volgen we familie Steenkamer. Als opwarmertje worden er deze en volgende week 2 nieuwe afleveringen uitgezonden. En wie wil dat nou niet zien?

Brandweerman Alexander Hendriksen (39) en beleidsmedewerker Esther Hendriksen – Mauriks (36) verruilen Arnhem voor de Dordogne.

In het dorpje Montazeau kochten zij een charmant herenhuis waar daadwerkelijk álles aan moet gebeuren. Het dak lekt, de spechtgaten staan in de luiken en de kozijnen zijn opgevreten door de houtworm. Omdat ze met de koop van hun droompand ook gelijk hun laatste cent hebben uitgegeven, blijven de twee voorlopig in Nederland werken om de verbouwing van hun chambres d’ hôtes te kunnen bekostigen.

Ieder vrij moment reizen ze naar hun toekomstig thuisland om te klussen en dat vraagt grote offers. Of zoals Esther het zegt: ‘sinds we begonnen aan dit project zijn we gestopt met leven.’  Na twee jaar ploeteren is het moment van de opening daar. Het bouwstof zweeft nog in de rondte en de gastheer en gastvrouw staan letterlijk en figuurlijk op instorten…   Als dat maar goed gaat…

Ik Vertrek, vandaag, volgende week en vanaf oktober, 21.55 uur, NPO1

 

 

Lees ook:Turkije-specialisten vallen één voor één om
Lees ook:Terug van weggeweest: Ik Vertrek voortaan op donderdag op tv
Lees ook:Leegstaand zwembad in Mechelen wordt hotel
Lees ook:Na geweld en spanningen: Reisadvies Zanzibar aangepast
Lees ook:Extreem lage landing van KLM-vliegtuig

Geen reacties // Reageer