Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld

We moesten er even op wachten, maar eindelijk is het mooiste reisprogramma van de Nederlandse tv weer terug op de buis. Vanavond gaat Floortje Dessing van start met een nieuw seizoen van Floortje Naar het einde van de wereld.

In Floortje naar het einde van de wereld, gaat Floortje op zoek naar mensen die wonen op de meest afgelegen plekken in de wereld. Ze reist naar de verste uithoeken van de aarde en legt dit allemaal vast.

Zo maakte Floortje vorig seizoen de langste reis uit de geschiedenis van haar programma. Acht dagen lang reisde ze per boot door de Noordelijke IJszee naar één van de meest afgelegen plekken van het Russische Siberië: het eiland Wrangel. Een geïsoleerde uithoek waar ondanks het extreme poolklimaat en de grote populatie ijsberen, toch nog mensen leven. Floortje maakt haar lange en bijzondere reis om de 27-jarige Rus Gennadiy te ontmoeten die in complete eenzaamheid met een paar andere Russische rangers meer dan anderhalf jaar op het eiland verblijft.

Vanavond gaat Floortje op bezoek bij de Atchleys, een gezin dat al 18 jaar in complete isolatie leeft aan een rivier in Alaska. Ouders Romey en David en hun 14-jarige zoon Sky zijn net onderweg naar huis van hun jaarlijkse boodschappen-trip in de stad als Floortje met ze mee reist terug naar huis, het enige bewoonde plekje aan de 450-Km lange Nowitna rivier.

In de tweede aflevering bezoekt Floortje het door de oorlog verscheurde Jemen. In de hoofdstad Sana’a ontmoet ze de Mexicaanse Gisele. Voor het Rode Kruis bezoekt zij daar gevangenen. Verder bezoekt Floortje een 75-jarige vrouw die een ecologische commune is begonnen in Colombia, de 23-jarige Jamie die een neushoornweeshuis in Zuid-Afrika runt, de Nederlandse Geertje die al 22 jaar tussen de zeenomaden woont op een paradijselijk eilandje bij Sulawesi en een voormalig snowboardkampioen die zich heeft teruggetrokken op een besneeuwde berg, weg van de roem en de aandacht.

Floortje naar het einde van de wereld, elke donderdag, 21.30 uur, NPO 1. 

 

Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld
Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld
Lees ook:Floortje naar het einde van de wereld in de prijzen gevallen
Lees ook:Vanavond op tv: Floortje naar het einde van de wereld
Lees ook:Terug op tv: Floortje naar het einde van de wereld

Geen reacties // Reageer