3 op Reis gaat interactief, TV gecombineerd met online reiscommunity 3opreis.bnn.nl

Bij BNN gaat vandaag een lang gekoesterde wens in vervulling… een online reiscommunity, waar kijkers eigen bijdrages kunnen leveren over bestemmingen, met elkaar in contact kunnen komen, tips kunnen geven, vragen kunnen stellen, foto’s en video’s kunnen oploaden, een weblog bijhouden en nog veel meer. Natuurlijk kun je op de nieuwe site 3opreis.bnn.nl ook de afleveringen van het populairste reisprogramma terugkijken, maar ook kun je de presentatoren volgen op hun reizen, zodat je weet wat je nog kunt verwachten op TV. Reisinspiratie doe je nu niet meer alleen op TV op, maar zeker ook de nieuwe website van 3 op Reis.

Zolang ik al rondloop bij BNN hoor ik over de plannen om een interactieve reiscommunity op te zetten. Nu het populaire reisprogramma 3 op Reis vanaf vanavond (zondag 12 september 19.30 uur op 3) alleen nog door BNN uitgezonden wordt, is de online reiscommunity ook een feit. Tijdens de uitzending op Nederland 3 wordt de compleet nieuwe website gelanceerd, maar een voorproefje kun je vast zien in dit filmpje:

Jij op reis

Op zoek naar reisinspiratie? Jij op reis is een belangrijk onderdeel van de nieuwe 3 op Reis website. Hier kun jij jouw reiservaringen delen met anderen in de vorm van een blog, foto’s en video’s. Jouw bijdrages zijn vrij toegankelijk voor anderen, zodat zij weer nieuwe inspiratie op kunnen doen en jou vragen kunnen stellen over die ene gave bestemming waar jij al geweest bent. Door alle bijdrages wordt dit een unieke inspiratie- en informatiebron voor en door reizigers. Voordat je op reis gaat doe je er zeker goed aan om hier een kijkje te nemen, want waarschijnlijk vindt je op ‘Jij op reis’ leuke reistips die je niet terugvindt in de Lonely Planet.

3 op Reis op TV

Vanavond, zondag 12 september 2010 om 19.35 uur op 3, start het nieuwe TV-seizoen van 3 op Reis. Vanavond is Floortje Dessing op het piepkleine Picairn, waar slechts 52 mensen wonen. Dennis Storm is in het überhippe Tel Aviv, waar hij oa de Gaypride bezoekt.

3 op Reis heft dit seizoen 4 presentatoren; Floortje Dessing, Dennis Storm, Nicolette Kluijver en BNN-voorzitter Patrick Lodiers.

De presentatoren maken dit seizoen alle vier een specifiek soort reizen. Floortje hopt van het ene naar het andere eiland met een bijzonder verhaal. Zo komt ze het Griekse eiland Ikaria, waar één op de drie mensen ouder dan negentig jaar wordt. Dennis bezoekt überhippe steden als Tel Aviv en Beiroet en maakt een hele vette trip door de outback van Australië. Nicolette reist naar de mooiste plekken binnen en buiten Europa, zonder daarbij veel geld te verbrassen. Patrick gaat naar landen waar in het verleden veel onrust is geweest. Hij kijkt hoe de inwoners er nu leven en hij zoekt uit wat er voor reizigers te beleven is.

Bekijk hier de preview van het nieuwe seizoen 3 op Reis:

Facebook en Twitter

3 op Reis is ook te volgen op Facebook en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van de avonturen van de presentatoren en het laatste nieuws over het leukste reisprogramma op de Nederlandse TV.

Lees ook:BNN-reisprogramma 3 op Reis zoekt avontuur op met nieuwe presentatoren
Lees ook:Patrick Lodiers en Nicolette Kluijver nieuwe presentatoren 3 op Reis bij BNN
Lees ook:RTL Travel ook volgend seizoen op TV
Lees ook:3 op Reis, het wekelijkse portie reisinspiratie volgend seizoen weer terug bij BNN
Lees ook:Nicolette Kluijver nieuwe presentatrice 3 op Reis, het reisprogramma van BNN en LLink

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “3 op Reis gaat interactief, TV gecombineerd met online reiscommunity 3opreis.bnn.nl

 1. Trees

  Boa Noite!!

  Europese hoodstad: Lissabon?

  Groetjes, Trees

    /  
 2. Bastiaan

  Gisteravond was Floor op de Maldiven, ze vertelde dat er veel koraal dood was gegaan door de opwarming… hoezo??!! zomaar een aanname? ooit wel eens gehoord van ‘spawning’ vh koraal? daar kunnen hele baaien met koraal van afsterven als de wind/stroming ongunstig is… is gewoon de natuur Floor, net als opwarming ;)

  oja daarna werd ook nog een onwaarheid verteld door die puber, namelijk dat Trois Vallee het grootste skigebied was in europa is en dat Val Thorens het hoogst gelegen skidorp is… NIET WAAR!

  tip: doe eens wat beter research in het vervolg!

    /  
 3. Hans Brouwer

  Het is nu wel duidelijk, dat de zgn. format-bedenkers, weer een idee van the 4×4 Trailbreakers (zie: http://www.4x4trailbreakers.com) gejat hebben. Eerst de reis door Australie en nu het interactieve reisdoel.
  Huur die 4×4 Trailbreakers in en laat die halfzachte Dennis Storm gewoon thuis !!!

    /  

Comments are closed.