Paspoortscan Schiphol bewijst nut binnen een dag

De paspoortscan die sinds deze week als test op Schiphol staat, heeft meteen zijn dienst bewezen. Al vier mensen vielen door de mand door middel van het gebruik van de scan. Zij hadden nog openstaande boetes, of stonden geregistreerd voor betrokkenheid voor het verspreiden van vals geld.

Drie personen hebben vrijwillig gebruik gemaakt van de paspoortscan. De laatste was daarvoor gevraagd. Dat maakte de Koninklijke Marechaussee bekend. De scan moet ervoor zorgen dat de marechaussee meer tijd overhoudt voor het observeren van reizigers die zich verdacht gedragen. Ook zou het de wachttijd voor reizigers aanzienlijk verkorten, gemiddeld een halfuur.

 

Lees ook:Schiphol introduceert automatische paspoortscans
Lees ook:Toerist neemt vaker nepwapen mee
Lees ook:Passagiers samen te zwaar om op te kunnen stijgen
Lees ook:Eindhoven Airport belangrijk voor mensensmokkelaars
Lees ook:Nederlandse hotels het duurst

Geen reacties // Reageer