Vliegtuig TransAsia stort neer in rivier

In Taiwan is vanochtend een vliegtuig neergestort. Het ongeluk is vastgelegd door camera’s op het dashboard van automobilisten. Op deze beelden is te zien dat het vliegtuig een scherpe bocht maakt, een brug raakt en daarna in de Keelung-rivier terechtkomt.

Vermisten

Het vliegtuig van TransAsia was net opgestegen en op weg naar het eiland Kinmen. In het vliegtuig zaten 53 passagiers en 5 bemanningsleden. 25 personen zijn overleden, 18 mensen worden nog vermist. 15 mensen, onder wie een baby, zijn levend uit het water gehaald.

Reddingswerkers waren snel ter plaatse en zijn nu nog op zoek naar de vermisten. Voor die vermisten is er weinig hoop. Een brandweerman die ter plaatse laat weten: “Zeker van degenen die voor in het vliegtuig zaten, moeten we ervan uitgaan dat ze dood zijn.” Reddingswerkers doorzoeken de rivier in de hoop toch nog overlevenden te vinden.

Onbestuurbaar

Volgens kenners die de bizarre beelden bekeken hebben, vloog het toestel te langzaam. Het vliegtuig maakt op het eind nog een scherpe bocht, waardoor het lijkt alsof de piloot er nog alles aan gedaan heeft om het vliegtuig recht te trekken. Volgens kenners is dat niet zo en lijkt het erop dat het vliegtuig al voor de crash onbestuurbaar was. De laatste woorden van de piloot waren: ”Mayday Mayday engine flameout”, wat het uitvallen van de motor betekent. Dit kan komen doordat de brandstoftoevoer hapert of doordat de brandstof niet volledig verbrandt.

Problemen

TransAsia had het vliegtuig nog geen jaar in gebruik. Het is niet de eerste keer dat een toestel van TransAsia in de probleem raakt. Vorig jaar vielen bij een crash in Taiwan 48 doden. Het vliegtuig, of wat er nog van over was, is inmiddels geborgen. De oorzaak is nog niet bekend, maar de zwarte dozen zijn al wel gevonden.

De bizarre beelden van de crash kun je hier bekijken: http://youtu.be/k_NT43aJ_Jw

Lees ook:Vliegtuig Japan stort neer en brandt uit
Lees ook:TransAsia-toestel maakt noodlanding na motorproblemen
Lees ook:Piloot Afriqiyah Airlines probeerde handmatig te landen in Tripoli
Lees ook:Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Egypte
Lees ook:Vlucht geannuleerd vanwege agressieve piloot

Geen reacties // Reageer