Luchthaven Zaventem gedeeltelijk weer open

Luchthaven Zaventem was sinds de aanslagen op 22 maart gesloten. De heropeningsdatum werd steeds verschoven, maar nu is er beter nieuws te melden. Er vliegen vanaf vandaag weer vliegtuigen van en naar Zaventem.

De luchthaven start gedeeltelijk weer op. Vandaag vertrekken er, 12 dagen na de aanslagen, 3 symbolische passagiersvluchten naar Faro, Turijn en Athene. Arnaud Feist, CEO van de luchthaven ziet de hervattingen van de vluchten, al zijn het er maar 3, als een teken van hoop. “Het getuigt van de wil en de kracht om erbovenop te komen en ons niet te laten verslaan.”

De vertrekkende passagiers worden ontvangen in tijdelijke constructies voor check-in. Deze weg leidt naar het screeningplatform in het Connectorgebouw, vanaf waar het normale traject voor passagiers wordt verder gezet. Aankomende passagiers zullen het gebruikelijke traject volgen. Passagiers halen hun bagage op in de bagage reclaim zaal en gaan naar buiten via de aankomsthal. Deze werd slechts licht beschadigd door de aanslagen en is inmiddels hersteld.

Vandaag vertrekken er 3 vluchten.  In de dagen erna wordt het aantal vluchten geleidelijk aan verhoogd tot de maximale capaciteit van de tijdelijke structeren, zijnde 800 vertrekkende passagiers per uur. Naast Brussels Airlines zullen ook andere luchtvaartmaatschappijen de komende dagen vluchten kunnen heropstarten op Zaventem/Brussels Airport.

De luchthaven is voorlopig enkel bereikbaar met de auto of met de taxi. In de komende dagen wordt bekeken of ook andere vervoersmiddelen, zoals bus en trein, mogelijk zijn.

Aan de ingang van het luchthaventerrein en aan de ingang van de check-in zone zijn er extra veiligheidsmaatregelen. Zaventem raadt passagiers aan om minstens 3 uur voor het vertrek van hun vlucht aanwezig te zijn en hun identiteitspapieren en reisdocumenten dicht bij de hand te houden in de auto en aan de tijdelijke check-in zone.

Lees ook:Vertragingen door staking op Zaventem
Lees ook:Heropening vertrekhal: Drukte en lange wachtrijen door strenge veiligheidscontroles op luchthaven Zaventem
Lees ook:Aanslagen Brussel: Zaventem nog tot dinsdag gesloten
Lees ook:KLM vliegt vanaf morgen weer naar Brussel
Lees ook:Vliegveld Brussel plat

Geen reacties // Reageer