Apenheul Leukste uitje van Nederland

De afgelopen maanden mocht je op de site van ANWB stemmen op het Leukste uitje van Nederland. De stemmen zijn inmiddels geteld en de winnaar is nu bekend. De Apenheul is het Leukste uitje van Nederland.

Dierenpark Apenheul in Apeldoorn is het ‘Leukste uitje van Nederland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Coen de Ruiter, directeur van Apenheul, ontving gisteren blij verrast de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. GaiaZOO in Kerkrade ontving de tweede prijs en Dierenpark Amersfoort de derde prijs. Een bezoek aan een dierentuin is volgens ANWB-leden het allerleukste om te doen. Niet eerder bestond de top drie van ‘Leukste uitjes van Nederland’ uit drie dierenparken.

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ selecteerde de ANWB 26 uitjes op basis van bezoekersaantal (+400.000) en landelijke bekendheid.

Alle uitjes die ANWB-leden beoordeeld hebben tijdens de verkiezing staan op het Land van de ANWB, dé plek voor leuke en bijzondere uitjes in Nederland.

Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijzen voor het ‘Leukste landelijke uitje’ en het ‘Leukste provinciale uitje’ kent ANWB ook prijzen toe aan het ‘Meest maatschappelijke uitje.’

Met deze verkiezing steunt de ANWB veelbelovende, maatschappelijke initiatieven binnen de vrijetijdsbranche.

Benieuwd naar de winnaars per provincie? Dat kan je hier ontdekken.

Lees ook:ANWB: Efteling leukste uitje van Nederland
Lees ook:Het Land van ANWB: Nomineer nu jouw leukste uitje van Nederland
Lees ook:Longlist bekend: Stem nu op Camping van het Jaar 2018
Lees ook:Camping van het jaar: ANWB zoekt juryleden
Lees ook:Genomineerden Camping van het Jaar 2016 bekend

Geen reacties // Reageer