Uniek: Win een overnachting op VOC-schip Amsterdam

Deze maand ligt de replica van het VOC-schip Amsterdam 25 jaar aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum. Deze bijzondere verjaardag wordt groots gevierd met de unieke mogelijkheid om tijdens Pinksteren een nacht te slapen op de publiekslieveling van het museum.

Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen, samen met een ouder of volwassen begeleider, solliciteren als ‘nachtmatroos’ en hun aanmeldformulier op maandag 25 april 2016, tussen 9.00 en 17.00 uur, persoonlijk inleveren in het museum. Er zijn in totaal 25×2 slaapplekken beschikbaar.

Net als in de VOC-tijd, toen de aanmeldingen ook op een vaste locatie en vooraf aangekondigde dag plaatsvonden, gebeurt dat voor het unieke evenement ‘Slapen op het VOC-schip’ ook. Op maandag 25 april 2016 kan elk kind tussen 8 en 12 jaar zich samen met een ouder of begeleider als duo aanmelden in Het Scheepvaartmuseum.

Aanmelden en deelname aan ‘Slapen op het VOC-schip’ zijn gratis. Na het inleveren van het speciale aanmeldformulier kan elke potentiële nachtmatroos genieten van een lekkernij, want wie jarig is, trakteert! Ook is er een uitgebreid vakantieprogramma in verband met de start van de meivakantie.
Onder toezicht van een notaris worden de 25×2 gelukkige winnaars willekeurig geselecteerd uit alle aanmeldingen en deze worden op 2 mei bekendgemaakt.

Aanvang van het ‘Slapen op het VOC-schip’ voor de geselecteerde nachtmatrozen is zondagmiddag 15 mei, waar de reis naar de Gouden Eeuw begint in het museum. Spelenderwijs leren de 50 aanwezige kinderen en begeleiders elkaar en het schip kennen. Daarna is het tijd om, als echte nachtmatroos, ‘aan het werk’ te gaan: corvee, een vlag maken, een lied schrijven, voorleesdienst en eten proeven geïnspireerd door maaltijden aan boord tijdens de Gouden Eeuw.

Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning met spelletjes en een spannende VOC-schip-quiz. Maandagochtend 16 mei wordt afgesloten met ontbijt en ochtendgymnastiek waarna de nachtmatrozen hun achtergebleven familie om 9.30 uur met een welkomstritueel weer zien op de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Alle informatie over aanmelden, voorwaarden van deelname en veelgestelde vragen zijn te vinden op www.hetscheepvaartmuseum.nl/slapenophetvocschip

Lees ook:16-17 april: Caravan & Camper Occasion Verkoopbeurs in Ulft
Lees ook:Antwerpen krijgt in 2010 nieuw Stadsmuseum
Lees ook:Nieuw bij NS: Kinderen reizen hele jaar gratis met het Kids Vrij abonnement
Lees ook:Costa Concordia toeristische trekpleister geworden
Lees ook:Op reis met Geraldine: Deelnemers 3 op Reis Backpack bekend

Geen reacties // Reageer