Vermist: Per seizoen 5.000 paar ski’s verdwenen in Oostenrijk

Het valt soms niet mee op wintersport. Zet je na een lange dag skiën je ski’s bij het café neer, kom je een paar uur later weer terug, kun je je ski’s niet meer vinden tussen al die andere ski’s. Of erger nog, ze zijn gestolen. Gelukkig ben je niet alleen, want er worden wat ski’s gejat tegenwoordig. In Oostenrijk zelfs 30 per dag. Dat zijn er dus 5.000 per seizoen.

Bij berghutten en cafés hebben dieven vrije spel. De keuze is namelijk reuze, er valt genoeg te halen en niemand die op ze let. En mochten je ski’s dan verdwenen zijn en je doet aangifte, dan is de kans dat je de ski’s ooit weer terug krijgt, zeer klein. De Oostenrijks politie laat weten: “Veel slachtoffers kunnen helaas niets zeggen over het model of het serienummer van hun wintersportartikelen. Dat bemoeilijkt het oplossen natuurlijk zeer.” Het oplossingspercentage (leuk woord voor galgje) is dan ook zeer laag.

Het Oostenrijkse verbond van verzekeraars raadt wintersporters aan de ski’s niet uit het oog te verliezen en snowboards bijvoorbeeld met een fietsketting ergens aan vast te maken. Ski’s kunnen bovendien beter niet als paar ergens in de sneeuw gestoken worden maar beter los van elkaar worden neergezet. Geen dief neemt de tijd passende paren bij elkaar te zoeken, aldus de verzekeraars. Bij het hotel, pension, appartement of het chalet kunnen ze het best in een afsluitbare kast of kelder opgeborgen worden.

Bron: hln.be

 

Lees ook:Later naar huis: Verkeershinder in Europa door winterweer
Lees ook:Vakantie: tips bij het boeken
Lees ook:Reisbranche verliest 1 miljard euro door aswolk
Lees ook:Inbreker betrapt op Google Street View
Lees ook:Amerikanen massaal op vakantie naar Cuba

Geen reacties // Reageer