Dit weekend: Files op weg naar de sneeuw

file

Vrijdag begint de kerstvakantie. Voor velen is dat het teken om de lange latten op het dak van de auto te zetten en met de auto richting de wintersportgebieden in Europa te vertrekken. En aangezien alles en iedereen dit weekend op dezelfde tijd richting de sneeuw vertrekt, kan dat nogal voor oponthoud in Europa zorgen. Hieronder de knelpunten:

Duitsland
In Duitsland wordt het zaterdag 19 december druk op de wegen naar de sneeuw, net als tweede kerstdag. De grootste kans op files is tussen 09.00 en 12.00 uur richting het zuiden op de A3/A9 Neurenberg – München, de A5 Karlsruhe – Bazel, de A7 tussen Kempten en Füssen en de A8 München – Salzburg.

Oostenrijk/Zwitserland
In Oostenrijk en Zwitserland wordt het zaterdag 19 december en 26 december (tweede kerstdag) erg druk op de wegen naar de skigebieden. In Oostenrijk zijn de de grootste knelpunten de A10 Salzburg – Villach en de B179 Fernpasstrasse bij de grenstunnel Füssen en bij de Lermoosertunnel. In Zwitserland  zijn dat de A2 Bazel – Chiasso, bij de St. Gotthardtunnel, A1/A3 bij Zürich en de A1/A9 bij Lausanne.

Frankrijk
Op de wegen naar de wintersportplaatsen in Frankrijk wordt het op de zaterdagen 19 en 26 december erg druk. De piek ligt tussen 09.00 en 12.00 uur. Drukke wegen zijn de A6 Parijs – Lyon, de A40 Mâcon – Chamonix, A43 Lyon – Chambéry. En op de RN85Grenoble – Gap bij Grenoble en op de RN90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers. Vooral op de laatste kilometers naar de wintsportplaatsen loopt de reistijd flink op. Zaterdag 26 december en zaterdag 2 januari wordt het dan weer druk door terugkerend vakantieverkeer. 

Bron: ANWB

Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen
Lees ook:Vrijdag: ANWB verwacht files op weg naar de wintersport
Lees ook:Zaterdag: Files op wegen vanuit de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport

Geen reacties // Reageer